Soppa på butternutpumpa med korvfräs

En len soppa på butternutpumpa serveras här med korvfräs. Korvfräset gör du genom att klämma ut innehållet på salsiccia och fräsa det med pumpafrön och körsbärstomater. Soppan låter du stå och puttra under tiden, och mixa den gärna slät med en stavmixer innan du serverar samt smaka av med kryddor.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 18 2018

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1  gul lök
1  vitlöksklyfta
1  butternutpumpa
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller buljong)
 salt
 peppar
1/2 msk vitvinsvinäger
Korvfräs
300 g färsk salsiccia
1 tsk olja
1 dl pumpafrön
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2277 KJ / 542 kCal
Fett36 g
Salt4.1 g
Kolhydrater26 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
17 st"1 butternutpumpa"? I vilken storlek då 😁
Marit
Tog lite tid att skala och fixa pumpan men annars var det snabbt och lättlagat. Blev väldigt gott. 😋
Kerstin
Den blev såå god, stekte quorn och salladslök till istället för korv/vegokorv
Melinda