Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Mästerlig helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke gör succé på nyårsfesten! Rätten är fullkomlig både till smak och utseende. Servera med senaps- och kantarellpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Ingredienser

6 portioner

Oxfilé med gorgonzolatäcke

1 1/2 kg oxfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
300 g haricots verts (bönor)
3 msk finhackad schalottenlök
2 msk balsamicovinäger
ca 200 g gorgonzola

Sås

150 g gorgonzola
3 dl grädde
1 msk konc kycklingfond

Gör så här

00:40:00
00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enkelt och väldigt gott tillsammans med Senaps- och kantarellpostatisen. Kunde förberedas i god tid och göras färdig i ugnen när gästerna kommit. Jag kommer att använda receptet igen.

    Ulla

  • Var ska crema di balsamica användas står inte i själva recepet. Jag tog förgivet att det skulla vara där det stod balsamvinäger i grönsakerna god fortsättning

    Annica

Testa liknande recept

  • Biff med pepparsås och haricots verts
    Betyg 3.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé Café de Paris
    Betyg 4.6 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskplättar med bönor
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baconfrästa haricots verts
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad