Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
10 portioner
Pajskal
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl mager kvarg
Fyllning
250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet kan inte vara uppdaterat som anges nedan.
Elisabeth
2025-05-18Ska osten ner i äggstanningen?
Pernilla
2025-02-26Hej Pernilla! Den ska på samtidigt med nötterna. Receptet är nu uppdaterat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-27Stämmer det att det ska vara 3 rödlökar i receptet? Det kändes väl mycket och den smaken tog liksom över.
Lisa
2025-02-21