Citron- och timjankyckling i lergryta

Betyg 3.1 av 5.501 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Citron- och timjankyckling i lergryta

Kyckling i lergryta med citron och timjan är en fulländad måltid som kräver ett par timmars tillagning. Rotfrukter tillsammans med vitlök och chili gör rätten smakrik och vacker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Citron- och timjankyckling i lergryta

Ingredienser

4 portioner
1 röd peppar (chili)
2 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor)
2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
1/2 kruka timjan
färskpressad juice av 1/2 citron
2 msk smör

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Skall pröva!

    Christina

  • GOTT!

    Ann-mari

  • Jätte bra

    Bo

  • Sås?

    Kjell

    Hej Kjell! Menar du att du saknar sås? Du kan få världens godaste om du tar skyn från lergrytan och kokar upp med lite grädde. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag hade varken kyckling eller timjan så jag stekte fiskpinnar och kokt pressad potatis. Blev oxå jättegott.

    Mika

  • Följt receptet och även varierat ingredienser beroende på vad som finns i kylskåpet men oavsett så blir det väldigt gott. Enkelt & Gott! Pernilla

    Pernilla

  • Underbart gott! Smidigt att göra!!!

    Liselott

  • Hade ingen chili, färsk timjan eller palsternacka. Gjorde såhär istället; rörde ihop 1 kaffesked Sambal, tre pressade Vitlöksklyftor , 1/2 tsk torkad Timjan, Saltet, Pepparn och Citronsaften till en pasta. Gned in kycklingen med den. I övrigt som receptet. Jättemumsigt!

    Elisabeth

  • Använde rosmarin istället för timjan dock smulade ner en höngbuljonh också. Man ska nog inte snåla på det som ger smak i den rätt. Ta inte för mkt smör i sista steget det gjorde mina rotfrukter lite för ”såsiga”. Mycket god och enkel rätt.

    Louise

  • Kycklingen får 5 stjärnor. Mycket saftig och god, men rotfrukterna blir lite mystiskt kokta i citronjuice. Gillar "vanligt" ugnsbakade rotfrukter bättre.

    Katarina

Näringsvärde per portion

Energi1301 KJ / 311 kCal
Fett16 g
Salt3.7 g
Kolhydrater15 g
Protein24 g

Testa liknande recept

  • Fruktkyckling i ugn eller lergryta
    Betyg 2.8 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Djävulskyckling i lergryta
    Betyg 2.5 av 5.448 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt mandelkyckling med citron och honung
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad