Citron- och timjankyckling i lergryta

Kyckling i lergryta med citron och timjan är en fulländad måltid som kräver ett par timmars tillagning. Rotfrukter tillsammans med vitlök och chili gör rätten smakrik och vacker.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Ingredienser
4 portioner
1 röd peppar (chili)
2 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor)
2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
1/2 kruka timjan
färskpressad juice av 1/2 citron
2 msk smör
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1301 KJ / 311 kCal
Fett16 g
Salt3.7 g
Kolhydrater15 g
Protein24 g
Kommentarer
15 stSkall pröva!
Christina
GOTT!
Ann-mari
Jätte bra
Bo
Sås?
Kjell
Hej Kjell! Menar du att du saknar sås? Du kan få världens godaste om du tar skyn från lergrytan och kokar upp med lite grädde. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag hade varken kyckling eller timjan så jag stekte fiskpinnar och kokt pressad potatis. Blev oxå jättegott.
Mika
Följt receptet och även varierat ingredienser beroende på vad som finns i kylskåpet men oavsett så blir det väldigt gott. Enkelt & Gott! Pernilla
Pernilla
Underbart gott! Smidigt att göra!!!
Liselott
Hade ingen chili, färsk timjan eller palsternacka. Gjorde såhär istället; rörde ihop 1 kaffesked Sambal, tre pressade Vitlöksklyftor , 1/2 tsk torkad Timjan, Saltet, Pepparn och Citronsaften till en pasta. Gned in kycklingen med den. I övrigt som receptet. Jättemumsigt!
Elisabeth
Använde rosmarin istället för timjan dock smulade ner en höngbuljonh också. Man ska nog inte snåla på det som ger smak i den rätt. Ta inte för mkt smör i sista steget det gjorde mina rotfrukter lite för ”såsiga”. Mycket god och enkel rätt.
Louise
Kycklingen får 5 stjärnor. Mycket saftig och god, men rotfrukterna blir lite mystiskt kokta i citronjuice. Gillar "vanligt" ugnsbakade rotfrukter bättre.
Katarina