Cannelloni Arrabbiata

Denna cannelloni är en vegetarisk pastarätt med tomat och paprika. Arrabbiata betyder arg på italienska, men här syftar det på chilihettan i tomatsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 1/2 krm chiliflakes
1 tsk timjan
2 burkar körsbärstomater (à 400 g) konserverade
400 g fryst, tinad bladspenat
1 burk ricottaost (à 250 g)
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
3 krm peppar
Gör så här
00:15:00
00:01:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
30 stGod arrabiatasås men tråkig fyllning. Blev lite mycket av spenaten och ricottan.
Maria
Jättegott
Irene
Det här receptet är ett av familjens återkommande favoriter och något vi gärna bjuder gäster på. Använder dock laktosfri Philadelphia istället för ricotta och hackar i färsk chili istället för flakes.
Anna
Löken ska i tomatsåsen va ?
Isabella
Lagade detta recept igår, det enda vi gjorde annorlunda var att utöver chiliflakes valde att lägga till två piri piri. Vi valde även att göra vitlöksbröd till, var otroligt gott! Kommer definitivt laga detta igen!
Charlotte
En riktig jättehit för alla i familjen (sambon, sonen 4 1/2 år, bonusdottern 14, plus jag själv). Detta är definitivt en rätt vi kommer att äta många gånger framöver! Verkligen smarrigt! Jag använde äkta italiensk färsk pasta. En supergod smak, lagom "hot", intressant fyllning (timjan och paprika). Jag gillar ej spenat, men har alltid tyckt om ricotta-spenatkombon i färsk ravioli, sedan tiden när jag bodde i pastans land Italien. Tillagningen tog väl kanske en aning längre tid än beräknade 45 minuter, men "den som väntar på något gott".....
Marie
Perfekt lunchrätt: mättar bra och väldigt energirik. Jag hittade inga körsbärstomater på burk och bytte ut dem mot färska. Jag gillar inte stark mat, därför ignorerade jag chiliflakes och tog lite extra svartpeppar istället. Bladspenat och ricotta osten utgör en helt perfekt kombination.
Tatiana
En supergod vegetarisk lasange som känns extra lyxig med färska lasangeplattor. Fyllningen med spenat och riacottaost ger en krämig smak. Jag valde att använda färska körsbärstomater istället för konserverade och det blev riktigt gott. En rolig rätt att laga, men som kräver lite mer tid cirka 45 minuter. En trevlig bjudrätt! Ett alternativ till det vegetariska är att servera lufttorkad skinka till. Gott i kombination med mozzarella.
Beata
En rolig variant på lasagne, men mannen i huset tyckte den var för tunn helt vegetarisk. Med lite ugnsbakad lax blev det dock en hit och ingen behövde lämna bordet hungrig.
Diana
Den här rätten klev direkt in på en topplacering hos oss. Väldigt enkelt och lätt att göra, men samtidigt något som känns lite lyxigare för en vardag. Eftersom jag tycker att femton minuter är för lite för att puttra ihop en tomatsås, tog det närmare en timme att laga dock. Extraplus för att receptet säger konserverade cocktailtomater istället för kross - mycket mer rustikt intryck. Våra invändningar var dock att det är för klent med styrka. Vi gillar HOT, och körde därför ner 6 peperoncini. Vi bytte också fryst spenat mot färsk, förstår inte alls varför man rekommenderar något annat. Till sist kändes mozzarellan på toppen lite flottig och i för stor mängd. Vi ersatte den vid andra tillagningen mot en blandning av parmesan och prästost. Mycket fräschare och schysstare smak! (PS! Ricottan blir ännu godare med riven muskott). Bra smak, härligt utseende och belåtna magar = 4/5 i betyg.
Elin