Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Läcker gratäng som inte är alltför avancerad. En smarrig tomatsås får puttra tillsammans med vitlök och basilika för att sedan hällas i en form med mozzarella samt aubergineskivor som panerats med parmesan och mjöl. Otroligt uppskattad rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 kg tomater
2 gula lökar
några kvistar basilika
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja till formen
2 auberginer
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl vetemjöl
200 g grovriven mozzarella

Gör så här

00:15:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Tyvärr- för ovanlighetens skull - ett ganska menlöst och tråkigt recept.

    Margareta

  • Jättegod och enkel att göra. kan med fördel strö på lite chiliflingor för mer hetta. Jag serverade rätten som den är med sallad gjord på guka, avacado, majs och balsamvinäger. Kanon!

    Carin

Testa liknande recept

  • Melanzane alla parmigiana
    Betyg 4.5 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mozzarellafylld auberginetournedos
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Aubergine- och pastalåda med chorizo
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad