Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
0
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Grönsaksburgare när de är som bäst. Aubergine paneras i ägg, riven parmesanost och mandel. Vilket ger en knaprig yta när de först steks i olivolja och sedan tillagas i ugnen ett par minuter. Servera med tillbehör som mozzarella, rödlök, tomat och ruccola. Perfekt vardag som helg.

Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1   aubergine
1/2 dl  vetemjöl
1   ägg
salt och peppar
2 dl  riven parmesan
1 dl  mandel
3 msk  olivolja

Tillbehör

1/2   rödlök
1   tomat
125 g  mozzarella
65 g  rucola
4   hamburgerbröd (eller 8 skivor levainbröd, för 4 port)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Gör så här

Tips

Rosta gärna brödet innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett34 g
Salt1.47 g
Kolhydrater41 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Aubergine- och getostburgare med pestokvarg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergineburgare med parmesan och avokado
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesangratinerad aubergineburgare med avokadoröra
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parmesanpanerad aubergineburgare
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och olivdipp med mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga