Antons västerbottenpaj

Betyg 3.8 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Antons västerbottenpaj

Antons västerbottenpaj är en mästerlig smakupplevelse. Du gör först pajskalet med vete- och grahamsmjöl och fyller det sedan med riven Västerbottensost och vispgrädde. Västerbottensostpaj är ett perfekt inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Antons västerbottenpaj

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt

Fyllning

3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven Västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Ni borde skriva ifall äggen ska vispas sönder när de knäckts ner i ostsmeten.

    Catarina

    Hej Catarina! Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet stå att det blir lite tydligare. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Mycket god. Jag brukar byta vispgrädden med mellangrädde eller matlagnings grädde. Kryddar även gärna med lita paprikapulver.

    Charlotte

  • Godaste Västerbottenpaj jag någonsin ätit!

    Agneta

  • Gott, missade att koka vätskan först och det blev bra ändå. Receptet var bra till fyra personer om du har tonåringar hemma.

    Kristin

  • Älskar den här västerbottenpajen! Har gjort den många gånger.

    Camilla

  • Det verkar riktigt läckert

    Kerstin

  • ICAs uttalande bygger på internationell vetenskap som riktar sig till de som har glutenintolerans (celiaki) och laktosintolerans. Dessutom, dinkel och graham är gluteninnehållande vete."

    Ica-köket

  • Jag drog ner på ingredienserna och använde till fyllningen: 2 ägg 3 dl minimat 250 gr riven västerbottenost kryddor. Bytte även ut hälften av fettet i pajskalen mot kesella. Pajen är mycket nyttigare och mängden ingredienser harmonierar bättre.

    Ing-marie

  • Jag hâller inte med. Eftersom jag och min släkt pâ mors sida har stor erfarenhet av glutenintolerans.

    Christina

  • Hej! Kommentar (till Christina Bobeck) från ICA: Glutenintolerans är en livslång sjukdom som gör att kroppen inte tål gluten ? ett protein som finns i vete (bl a dinkel och graham), råg och korn. Gluten i maten skadar tunntarmens slemhinna, så personer med glutenintolerans måste äta helt glutenfritt. Laktosintolerans är ingen allergi utan en enzymbrist, som gör kroppen oförmögen att bryta ner mjölksocker (laktos). Den laktosintolerante tål i regel någon deciliter mjölk om dagen, men bör välja laktosreducerade eller laktosfria produkter. Mjölkallergi orsakas av flera proteiner som finns i komjölk. Mjölkprotein finns i många livsmedel. Självklart måste man undvika alla mjölkprodukter. Även mycket små mängder mjölkprotein kan utlösa en reaktion. Läs mer på ICA.se, Mat & Inspiration, Allergi

    Ica

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett39 g

Testa liknande recept

  • Kumminknäcke
    Betyg 2.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit chokladpaj med Västerbottensost
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Västerbottensostpaj med romröra
    Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med spenat & Västerbottensost
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Västerbottensostpaj med spenat
    Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad