Bong Touch of Taste

Mat med mycket smak är underbart! Med Bong Touch of Taste fonder kan du enkelt lyfta smaken på både vardagsrätter och festmat. Varma och kalla såser blir mustigare, soppor fylligare och grytor mer aromatiska. Riset får smak, köttet marineras och färsen får extra karaktär.

Låt var dag smaka

Laga maten precis som vanligt, droppa i några droppar fond och smaka av, eller ta 1,5 msk fond till 5 dl vätska istället för en buljongtärning. Låt var dag smaka, enkelt med Bong Touch of Taste!

A touch of trädgård

Grönsaksfond

Bong Touch of Taste Grönsaksfond får sin djupa och breda smak från rotsaker och örter. Fonden höjer smaken på dina grönsaksgrytor, stuvningar, ratatouille (fransk grönsaksröra) och olika grönsaksfräs. Grönsaksfonden används också med fördel i rotmos, potatismos, dressing och pesto. Vegetabilisk fond. Bara droppa i och smaka av.

A touch of karaktär

Kycklingfond

Bong Touch of Taste Kycklingfond får sin runda och balanserade smak av ugnsrostad kyckling. Fonden förstärker smaken av kyckling och passar utmärkt i soppor, såser och grytor. Bara droppa i och smaka av.

A touch of extra lök

Brynt Schalottenlökfond

Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök smakar som den heter. Den får sin milt rostade smak från just brynt schalottenlök, balanserad med vitt vin och timjan. Fonden lyfter smaken på alla dina favoriträtter från soppor och stuvningar till grytor, pannbiffar och köttbullar. Vegetabilisk fond. Bara droppa i och smaka av. Och kombinera den gärna med andra Touch of Taste-fonder.

Tips och trix!

Du kan använda fond i kalla såser? Våra fonder passar utmärkt i till exempel majonnäs, crème fraiche eller gräddfil. Ett gott tips är att smaksätta crème fraiche med hummerfond, finhackad gräslök och dill – en smakhöjare till alla stekta fiskar. Prova att tillsätta skalade räkor och servera till nykokt pasta så har du en färdig pastarätt!

Du kan använda våra fonder som marinader? Antingen som de är eller med tillsats av dina favoritkryddor. Här är ett exempel på en enkel marinad som passar utmärkt till grillade grönsaker:

Du kan laga en enkel rätt med få ingredienser som ändå smakar mycket?
Ju mer fond i maten, desto mer smak. Dessutom kan du kombinera olika fonder. Varför inte en kombination av Kycklingfond och Brynt schalottenlöksfond till en kycklingpasta? Enkelt och smakrikt!