Bild laddas
Världens tredje största kaffevarumärke

Lavazza

Lavazza är ett familjeägt kafferosteri från Turin i Italien. Företaget drivs av en stark passion för kaffe där innovation och tradition går hand i hand.

Handla espresso Recept med kaffe
Bild laddas
Bild laddas
Kaffe för alla tillfällen

Lär dig mer om Lavazza

Luigi Lavazza, grundaren av familjeföretaget var först med att blanda kaffebönor av olika ursprung och ta fram nya smaker, vilket speglar företagets kultur och hantverk än idag.

Med det italienska arvet och kvalitetstänket som grund, utvecklar Lavazza nya blandningar och smakkombinationer i olika malningsgrader för att passa alla sätt att dricka kaffe.

Bild laddas
¡Tierra!

Lavazzas hållbara kaffe – ¡Tierra!

Lavazzas första egna hållbarhetsprojekt startade 2001 och fick namnet ¡Tierra!. Tierra betyder jord och projektet drivs av Lavazzastiftelsen med målet att förändra och förbättra kaffeproduktionen så att samarbetspartners till Lavazza kan leva ett bra liv och att jorden brukas på ett hållbart sätt - med nästa generation i åtanke.

Alla förpackningar som bär namnet ¡Tierra! är kopplade till specifika projekt i olika kaffeproducerande regioner med fokus på hållbarhet. 

Bild laddas
Brygg kaffe som proffsen!

Bli en mästare på espresso

För att brygga en kopp fyllig och smakrik espresso hemma är det många delar att hålla reda på. Här guidar vi dig hur du gör en välgjord espresso hemma i köket.

Steg för steg hur du blir en mästare på espresso

Fika på italienska!

Espressobullar

Bullar med kaffesmak är lika gott som det låter!
Vill du bjuda på en riktig wow-upplevelse till kaffet? Inga problem, vi har receptet för espressobullar.

Nya produkter från Lavazza

Bild laddas

¡Tierra! for Africa

För dig som vill ha en rik och fyllig blandning av Arabica- och Robustabönor. Kaffebönorna kommer från Östafrika där Lavazzastiftelsen är aktiv genom olika hållbarhetsprojekt.

Bild laddas

Espresso Perfetto

För dig som vill ha ett mjukt och lent kaffe gjort på 100% Arabicabönor från Syd- och Centralamerika. Blommiga inslag och mild smak av choklad.

Bild laddas

Kapslar Ristretto

Till dig som vill ha en rund och fyllig blandning av Arabicabönor från Syd- och Centralamerika med en släng av Robustabönor från Sydostasien. Inslag av karamell och choklad.

Bild laddas

Kapslar Lungo

Till dig som vill ha en söt och aromatisk espresso av 100% Arabicabönor från Syd- och Centralamerika och Afrika. En rundare lungo med blommiga och fruktiga toner.

Vill du veta mer om Lavazza och deras hållbarhetsarbetsarbete?