En liten bit av Frankrike

Président - ostar

Dröm dig bort till en bistro i Paris eller till en picknick vid lavendelfälten i Provence. Présidents ostar ger dig upplevelsen av Frankrike, var du än är. Bon Appétit!

För dagens alla höjdpunkter

Président brie på mackan

Présidents brieostar är inte bara självklara val till helgens ostbricka, de är även utsökta påläggsalternativ för dagens alla höjdpunkter. Njut av brie på den hastiga frukostmackan, på den välförtjänta lunchbaguetten eller på kvällskvistens varma och smörstekta toast. 

Ta hand om din ost

Du skyddar osten bäst genom att lägga den i sin originalförpackning. Vaxpapper går också bra. Alternativt kan du använda bakplåtspapper inlagt i aluminiumfolie. Hushållsfilm och folie är inte det bästa för osten, men det beror givetvis på hur länge den ska förvaras.

Tillbehören

Tillbehören på en ostbricka ser både vackra ut och tillför smak. När det ska gå lite snabbt kan du skära ett päron i skivor eller lägga några jordgubbar eller torkade aprikoser vid ostarna. För de tillfällen när det finns mer tid, kan du göra din egen chutney eller kompott. Lägg alltid tillbehöret mellan ostarna och aldrig ovanpå. Annars tar de smak av tillbehöret. Hett tips för en oförglömlig ostbricka:
 
Friterad brie med kompott på havtorn och morot.

Ett urval av ostar från vårt sortiment

Président Coulommiers 350g fransk vitmögelost

Président Coulommiers 350g

Président Coulommiers är en fransk vitmögelost med en mild och krämig smak. Osten passar perfekt både på baguetten och på ostbrickan men även som ugnsbakad toppad med honung och nötter. Ta gärna ut den ur kylen en timme innan servering så att de karakteristiska smakerna hinner väckas till liv.

Président Le Brie

Président Le Brie 200g

Président Le Brie är en klassisk fransk brieost med ett tunt lager vitmögel. Osten är utskuren från en 3kg brie och är därför extra krämig. Med dess milda och gräddiga toner passar den för hela familjen – både till vardags och till fest!

Président Camembert 250g

Président Camembert 250g

Président Camembert är en delikat dessertost från den franska regionen Normandie. Med sin fylliga smak och krämiga textur passar osten utmärkt att servera på kex eller baguette. Camembert är även en riktig höjdare som friterad tillsammans med hjortronsylt eller äppelchutney.

Président Le Chèvre 170g

Président Le Chèvre 170g

Président Le Chévre är en getost med fin och tunn yta av vitmögel. Smaken förändras under mognaden och går från färsk och mild till en mer karaktäristisk smak av fyllig getost. Passar perfekt på en varm macka, i sallad eller på en smarrig pizza bianco.