Skip the cow

Flora Plant B+tter

Gillar du smör? Då kommer du att älska Flora Plant B+tter. 100% växtbaserad, 7 naturliga ingredienser, och kan göra allt som smör kan – steka, baka, breda – med 68% lägre klimatpåverkan än smör.*

Nu – Flora som din klimatsmarta kulinariska bästa vän

Genom att ha konsumenter och miljön i tankarna, uppgraderar Flora nu stora delar av sortimentet till att bli 100% växtbaserade, fortfarande med sin ljuvligt fylliga smak! I samband med nylanseringen kommer även Flora med den stora nyheten, Flora Plant B+tter. Flora Plant B+tter kan användas precis som smör, smakar lika gott men med mycket lägre klimatpåverkan.

Ett klimatsmart val

Genom att minska konsumtionen av mejeriprodukter och välja växtbaserade produkter, som till exempel Flora Plant B+tter, kan du stödja en mer hållbar livsmedelsproduktion och bidra till att minska koldioxidutsläppen.

Flora Plant B+tter har 68% lägre klimatpåverkan än smör.* Att byta ut 1 kg smör till Flora Plant B+tter kan spara minst 10,8 kg CO2-ekv. Vilket motsvarar: att ladda en smartphone över natten i 4 år eller 1478 gånger. Om ett genomsnittligt hushåll på 4 personer bytte från smör till Flora Plant B+tter under ett år kan det spara minst 187 kg CO2-ekv. Vilket motsvarar: att köra bil 928km som är avståndet från Stockholm till Köpenhamn.

7 naturliga ingredienser och fyllig smak

Vårt löfte är att endast använda ingredienser av naturligt ursprung i våra produkter. Detta gör våra produkter naturligt goda, näringsrika och av hög kvalitet. För du förtjänar bara det bästa.

VI TROR PÅ FYLLIG SMAK. 
Fyllig smak är viktigt för oss. Vi är glada att den nu finns tillgänglig i 100% växtbaserad. Flora Plant B+tter kan göra allt smör kan: krämig smörgås, saftig kanelbulle, smakrik sparris, och vad du än gillar att äta. Allt som alltid – helt växtbaserad. 

Recept

Blåbärsrutor

150 g Flora Plant B+tter
1 1/2 dl råsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl blåbär
1 tsk Maizena
1/2 dl grovhackade hasselnötter
1 krm flingsalt
2,5 dl Flora Vaniljvisp

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa Flora Plant B+tter med råsocker. Tillsätt ägget och fortsätt vispa till en jämn smet.
Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver och salt. Tillsätt i äggvispet och rör ihop med en slickepott till en jämn deg.
Lägg ett bakplåtspapper i en mindre ugnsform. Klicka i degen och bred ut med en slickepott. Blanda blåbären med maizenan och strö över kakan. Toppa med nötterna.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera med Flora Vaniljvisp.

Flora Plant B+tter Normalsaltat

Flora Plant B+tter Normalsaltat

Ger dig den fylliga och smöriga smaken som passar bra till matlagning och bakning. Gjord av 7 naturliga ingredienser, utan palmolja, fri från konserveringsmedel, konstgjorda färg- och smakämnen. 68% lägre klimatpåverkan än smör*

Flora Plant B+tter Havssalt

Flora Plant B+tter Havssalt

Ger dig den fylliga och smöriga smaken som passar bra till matlagning och bakning. Gjord av 7 naturliga ingredienser, utan palmolja, fri från konserveringsmedel, konstgjorda färg- och smakämnen. 68% lägre klimatpåverkan än smör*

Flora Plant B+tter

Flora Plant B+tter

Baka dina kanelbullar, låt smälta över färskpotatisen eller bred på din favoritmacka. Det är gjord på 7 naturliga ingredienser, fri från palmolja, konserveringsmedel, konstgjorda färg- och smakämnen. 68% lägre klimatpåverkan än smör*

*Livscykelanalys Verktyg (utvecklat av Quantis) som jämför Flora och smör i Sverige (2023) Se flora.com/sv-se