En glass som både smakar & gör gott!

Ben & Jerry’s Sunny Honey Home

Krämig citronglass med virvlar av honungskolasås och uppfriskande bitar av citronkakor.

Ben and Jerrys logo
Inspirerad av smaker hemifrån

Sunny Honey Home

Vi introducerar Sunny Honey Home, en frisk nyhet som tar dig på en smakresa till Marocko, Afghanistan och Syrien. 

Vad sommaren 2023 än bjuder på för väder bjuder vi på en solig känsla med nya Sunny Honey Home, en uppfriskande och mumsig smak inspirerad av olika delar av världen. 

Glassen både smakar och gör gott då Ben & Jerry's skänker 1,5% av vår försäljning till vår partner Nema Problema. Nema Problema är en ideell organisation med ambitionen att göra Sverige bäst på integration. Deras arbete fokuserar på att stötta personer som är nya i Sverige till sysselsättning, och att skapa möten mellan människor av olika bakgrund genom mentorskapsprogram.

Sunny Honey Home

Hur har glassen utvecklats?

Just nu har över 80 miljoner människor över hela världen tvingats att lämna sina hem – det är fler än någonsin. Människor flyr till följd av klimatförändringar, fattigdom, våld och krig.
För nyanlända kan entreprenörskap och arbete vara ett viktigt verktyg för att återuppbygga sitt liv.
Därför har Ben & Jerry's tillsammans med 8 personer med flyktingbakgrund gått ihop för att utveckla denna innovativa nyhet där vi adderat smaker och kultur från deras hemländer till vår glassfamilj.

Följ med på ett smakäventyr

Lär dig mer om Ben & Jerry’s

Äventyret startade 1978 på en bensinmack i Burlington som ligger i delstaten Vermont, USA. De två grabbarna, Ben och Jerry startade tillsammans en glassbar som tillverkade och sålde glass lokalt i staden, en glass som nu är berömd världen över.  

Ben & Jerry’s glass framställs av Fairtrade-certifierat socker, kakao och vanilj. Dessutom kommer glassen i en ansvarsfull och hållbar förpackning.

Ben & Jerry’s Sunny Honey Home

Krämig citronglass med virvlar av honungskolasås och uppfriskande bitar av citronkakor.

Visste du att...?