Good taste with a twist

1664 Blanc 0,0 %

Med sin unika smak och moderna design personifierar 1664 Blanc den franska inställningen till livet. Som bland annat består av ett passionerat förhållningssätt till mat och dryck. Ja faktiskt till njutning i stort. Därför väljer fransmännen såklart inte vilken öl som helst.

Lekfull och elegant

En fransk klassiker

1664 Blanc 0,0 % är en uppfriskande veteöl med en mångfacetterad smakprofil som gör att den passar perfekt till hettan från det asiatiska köket, men såklart även till fransk mat samt sallader och lätta fisk- och kycklingrätter. Den unika smaken kommer från den perfekta mixen av ölets två tydliga attribut.

Den lekfulla sidan: En livlig, frisk och uppfriskande veteöl, fylld med toner av citrus och exotiska frukter, samt en subtil antydan av kryddor. 

Den eleganta sidan: Ett delikat arrangemang av humlesorter med en touch av koriander och toner av vit persika. En smak som är lika igenkännlig som den unika blå flaskan.

Stilsäkert samarbete

Stolt sponsor till Elle-galan 2024

Modevärlden är en scen där 1664 Blanc verkligen känner sig hemma. För andra året i rad är vi stolt sponsor till Elle-galan som går av stapeln i april månad. Vilka som prisas i år får vi vänta och se, men en sak som vi vet säkert är att två av vårens trendfärger är blått i alla nyanser och gult som syrlig citrus. Nästan för bra för att vara sant.

Frankrike har alltid varit modelandet nummer ett. Utan franskt mode hade vi inte haft någon haute couture eller prêt-à-porter. Och samtidigt som trender kommer och går finns det vissa kreationer som förblir tidlösa franska klassiker, såsom Coco Chanels ”den lilla svarta” och såklart 1664 Blancs ”den lilla blåa”. 

Smaksäkert sällskap

Havets juveler

Ostron. Smaka på ordet. Vad är det första du tänker på? Om det är njutning kanske det bor en lite fransos i dig. För om det är några som kan konsten att njuta och unna sig av livets goda så är det fransmän. Varje år slinker det faktiskt ner 30 ostron per invånare. Här vi Sverige ligger vi aningen efter med ett ynka halvt ostron per person om året.

Vad är hemligheten?

Konsten att njuta av livet

Visste du att fransmännen är bäst i världen på att njuta? I snitt spenderar de 2 timmar och 13 minuter vid matbordet, varje dag. Det är en hel timme längre än vad vi i Sverige mäktar med. När vi ändå är inne på ämnet njutning så kan vi också nämna att man i Frankrike avnjuter 80 % av alla måltider tillsammans med andra.  För där anses nämligen sällskapet vara lika viktigt som maten. Så, chers Suédois (kära svenskar), det är hög tid att börja umgås och njuta lite mer.

1664 Blanc 0,0 %

1664 Blanc 0,0 %

En fruktig och frisk smak med tydlig karaktär av citrus och koriander. Den passar utmärkt till rätter av fisk och ljust kött, gärna med heta och asiatiska inslag och att dricka som sällskapsdryck.