Så fungerar det

Om ICAs matkasse

Vi på ICA har hållit på med mat i mer än ett sekel. Det är vårt jobb, men också vårt stora intresse. Vi vill förenkla din vardag varje dag. En del i det är våra matkassar. Här kan du läsa mer om hur just våra matkassar fungerar.

Näringsberäknade och provlagade recept
Recepten i våra kassar är alltid provlagade av våra erfarna kockar. Alla recepten är dessutom näringsberäknade för att göra dig gott. 

Planerade veckomenyer
Våra kockar planerar veckans recept för att minska matsvinn så mycket som möjligt och få en variation på vardagsrätterna. Vi siktar hela tiden mot att hela innehållet i kassen ska användas. Eftersom recepten är så populära och har fått bra betyg, så tål de att upprepas en gång. Det gör vi var elfte vecka. Därefter börjar vi om med nya recept.

Antal portioner
Våra familjer ser olika ut och äter olika mycket. En rätt med fyra portioner räcker långt i en familj med små barn, men kanske inte riktigt lika långt för en familj med två tonåringar. Då kan man behöva komplettera med sallad och bröd eller kanske lite mer protein. 

Stammispoäng
Samla poäng och få bonus. Självklart får du stammispoäng på din kasse.

Kundservice hjälper dig gärna
Vi vill alltid bli bättre. Skulle det saknas en vara i din kasse eller om du har frågor ring gärna till oss på ICAs kundservice på 033-47 47 94.

Från Beställning till matbordet

1. Välj butik

Börja med att välja från vilken butik du vill ha din matkasse levererad. Utbudet kan ibland skilja sig mellan butikerna.

2. Hitta din matkasse

Vi erbjuder dig tre olika kassar: Familjens Favoriter, Familjens Favoriter laktosfri och Familjens Favoriter vego. Läs på om de olika kassarna och välj den som passar dig. Du kan dock alltid byta mellan kassarna och välja hur ofta du vill ha dem. Tänk bara på att du måste göra det sju dagar innan leverans. 
Vi lägger ut recepten på vår hemsida under varje kasse två veckor i förväg så att du kan avgöra vilken som passar dig bäst. 

3. Prenumerera eller gör ett engångsköp

Du kan antingen prenumerera på en matkasse eller välja att enbart köpa en kasse.

  • Prenumeration
    Om du prenumererar kan du välja mellan att få din matkasse varje eller varannan vecka. Du kan alltid pausa, avboka eller byta kasse 7 dagar innan leverans. Det finns ingen bindningstid för att du ska kunna anpassa matkassen helt efter dina behov.
  • Engångsköp
    Engångsköp är för dig som vill prova på våra kassar utan att binda upp dig. Nästan alla ICA-butiker som erbjuder matkassen har engångsköp. Sök på ditt postnummer, välj butik och "Engångsköp" så ser du möjligheterna på din ort.
     


4. Välj leveranssätt

Matkassen lämnas vanligtvis ut på måndagarna (om måndagen är en röd dag sker leverans första efterföljande vardag). Bäst är att kolla med din butik om exakta tider. Det tar sju dagar från det att du lägger din beställning tills att du kan få din matkasse levererad. 

5. Laga gott och spara tid

Hurra! Nu är det bara att vänta på att din första matkasse ska levereras.

Något för alla

Möt våra vardagshjältar

Vi har olika kassar för olika behov, som du lätt kan växla mellan: Familjens Favoriter, Familjens Favoriter laktosfri och Familjens Favoriter vego. 

Till våra matkassar
Poängen med livet

Du får mer som stammis

Som stammis får du möjlighet till bonus, personligt anpassade erbjudanden och massor av annat härligt. Det här alternativet passar dig som vill fortsätta betala med ditt vanliga kort.

Ansök om att bli stammis