Hans Mosesson slutar som ICA-Stig

Hans Mosesson slutar som ICA-Stig

Efter mer än 13 år och 512 filmer lämnar nu Hans Mosesson rollen som ICA-Stig. Vi på ICA kommer fortsätta med nya reklamfilmer och inom kort kommer en ny skådespelare ta över rollen som ICA-Stig.

Reklamfilmerna om en ICA-handlare och hans butik började sändas i december 2001 och blev redan 2007 utnämnd till den längsta reklamserien i historien av Guinness Rekordbok. Hans Mosesson hade huvudrollen redan i den första filmen.

-       Vårt reklamkoncept med filmer om handlaren Stig och hans ICA-butik har roat kunderna och marknadsfört ICA sedan 2001 och vi planerar att fortsätta med det under en lång tid framåt. Hans Mosesson har i allra högsta grad bidragit till att göra filmerna så älskade och vi är mycket tacksamma för hans insats, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige.

ICA och Hans Mosesson har gemensamt beslutat att nu är ett bra tillfälle att avsluta det rekordlånga samarbetet. Den sista filmen med Hans Mosesson i rollen som ICA-Stig sänds söndag den 1 februari klockan 21:01 på TV4. Då presenteras också efterträdaren.

 

 

 

Fakta om ICAs reklamfilmer

  • Antal sända filmer: 512
  • Reklambyrå: King
  • Nuvarande ensemble: Hans Mosesson, Paul Tilly, Joanna Eriksson, Magnus Skogsberg Tear, Mats Melin
  • Första sända reklamfilm: December 2001

Länkar:

› Lämna gärna din hälsning till Hans på Facebook

› Se våra reklamfilmer på vår YouTube-kanal

› Ladda ner och  se våra reklamfilmer i appen ICA Play

› Läs vår pressrelease

› Se Hans Mosessons favoritfilmer