Vårt engagemang: Suburb Staff

Vårt engagemang: Suburb Staff

På ICA Nära Vallby gillar vi inte bara goda smaker, vi gör även goda saker och engagerar oss i samhället. En sak vi brinner lite extra för är att stötta ungdomar som hamnat i utanförskap och få dem att komma ur det genom att hjälpa dem att komma in på arbetsmarknaden.

Suburb staff

Här i Vallby finns många ungdomar som har svårt att hitta en meningsfull vardag. För att stötta de här ungdomarna och ge dem en chans att komma in på arbetsmarknaden har jag startat Suburb staff, ett bemanningsföretag för ungdomar i utanförskap i åldern 16-25 år.

Jag och mina kollegor handleder och utbildar dem här i butiken vilket ger dem en möjlighet att utvecklas. De får praktik, kunskaper kring kundbemötande och förståelse för vilka förväntningar arbetsgivare och kollegor har. När ungdomarna har genomgått utbildning och praktik är målet att de ska gå vidare till sitt första jobb. Hittills har 15 ungdomar fått jobb inom ICA och vi har tio till som utbildar sig hos oss.

Butiker som vill ta ett socialt samhällsansvar kan nu anlita ungdomar från Suburb staff för att exempelvis plocka upp varor eller andra enklare vardagssysslor som ofta inte hinns med. 

Daniel

Suburb staff 

 

banner_ica100