Välkommen till Freijs Livs i Lyrestad

Välkommen till Freijs Livs i Lyrestad

I vår butik hittar du ett brett sortiment med dagligvaror till bra priser, fräscha färskvaror och givetvis vår manuella chark. Där tillverkar vi våra egna produkter så som Lyrstawursten, Lyrstaskinkan, Isterbanden och givetvis vår goda Grynkorv. Vi försöker så långt det går att köpa närproducerat kött som vi sedan styckar/maler och paketerar i butiken. Ska du ha lite festligt så beställer du här våra Exotiska brickor och Smörgåstårtor. Vi är ombud för PostNord, Apoteket, Systembolaget, Svenska Spel, ATG och Folkspel. Väl mött i butiken hälsar Familjen Freij med personal!

Catering

Hos oss kan du beställa festmaten till de speciella dagarna då du själv inte vill lägga all tid i köket, t.ex. vid studentmottagningar, födelsedagar, firmafester eller dop och liknande.

Egen tillverkning

Redan i mitten på 30-talet började Lasses pappa Sven Freij att tillverka charkprodukter i Lyrestad. Detta är en tradition som vi har bevarat och utvecklat. Idag gör vi ca 30 olika produkter från början till slut. Vi änvänder inga tillsatser utan bara naturliga råvaror. Våra rökta produkter röker vi själva över en bädd av granris, ene och alspån, precis som man gjorde förr. Utbudet varierar över året så det är säkrast att slå oss en signal om det är något speciellt du är ute efter. Här är några av de produkter vi tillverkar:

Lyrstaskinka (rökt skinka) Lyrstavurst (rökt korv), Ölkorv, Isterband, Lyrstagrillare (tjock grillkorv), Grynkorv, Grynbullar (skinnatröt), Leverkorv, Bitsylta, Aladåb, Grisfötter i olika former, Bakad pastej, Inlagd sill, Potatissallad, Sillsallad, Vildsvinskorv, Korvkaka, Pressylta, Rullsylta, Ärter med fläsk, Matpajer, Potatisgratäng m.m.

 

Vinnare av Stora Köttpriset 2018

Vi är mycket stolta att White Guide Green utsett oss som vinnare i kategorin "Årets stora Köttpris 2018. Enligt juryn har butiken på ett framstående sätt arbetat med hållbara val av kött och chark. Tack alla underbara kunder som handlar hos oss, ni är en stor del i detta priset också. 2019 och 2020 blev vi också nominerade som en av tio butiker men nådde inte hela vägen.

facebook