Vårt engagemang:
Bättre mat till ungdomar i Åre

bild3

Vårt engagemang:
Bättre mat till ungdomar i Åre

För oss på ICA Nära Duved är det viktigt att fler kan lära sig laga bra mat. Därför har vi valt att sponsra byns högstadieskola med matkassar. Det gör att eleverna får en rikare upplevelse i hemkunskapen där de lär sig att det inte behöver vara svårt att laga god och vällagad mat.

Vi fick upp ögonen för elevernas möjligheter att lära sig laga bra mat genom en av våra stamkunder. Hon är hemkunskapslärare i Duved och berättade om de begränsade resurser för eleverna, som inte räckte längre än att lära sig laga pannkakor. Vi jobbar i en liten by och ser dagligen vad barnen vanligtvis köper – energidryck och godis. Vi tyckte det var en bra idé att bidra till en verksamhet som kan lära dem om bra mat.

Initiativet går ut på att vi i samarbete med ICA Supermarket Åre och ICA Nära Duved bidrar med 100 stycken matkassar för att våra ungdomar ska få lära sig laga mat på riktigt. Dessa delar vi ut löpande under årets lopp och innebär att eleverna får totalt 500 måltider att tillaga under hemskunskapen.

Vi tycker det är viktigt att kunna bidra till en ökad kunskap och glädje kring mat – samtidigt visar det på kraften i att göra saker tillsammans. Samarbetet mellan våra ICA-butiker innebär att vi kan ge våra ungdomar en godare introduktion till både mat och hälsa. Det tycker vi känns riktigt bra!

 

banner_ica100