Skomakarlåda

Skomakarlåda

4-portioner

Ingredienser

4 skivor Oxfile/Biff/Lövbiff

800g mjölig potatis

2 1/2 dl mjölk

2 msk smör

1/2 paket bacon

1 msk smör till stekning

1 dl rött vin

2 msk kalvfond

2 msk hackad persilja

1 tsk salt

1 krm peppar

Gör så här

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen.

Värm mjölken. Blanda potatisen med varm mjölk, smör och vispa den luftig. Krydda med salt och peppar. Ställ moset åt sidan och håll det varmt.

Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av på ett hushållspapper. Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida i smör. Lyft upp dem och håll varma.

Häll vin och fond i stekpannan och vispa runt. Låt koka 1-2 minuter.

Lägg biffarna ovanpå moset. Toppa med bacon blandat med persilja och lite skysås.

Servera gärna med kokta grönsaker.