Olivmarinerad lax

Olivmarinerad lax

4 portioner

  • 1 kg färsk laxsida med skinnet kvar
  • 2 dl olivolja
  • ett rejält knippe dill
  • salt & vitpeppar

Sås

  • 1 dl vispad grädde
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk citronsaft
  • malen vitpeppar

Gör så här

Krydda laxen med salt och peppar runt om. Lägg laxen i en ugnsfast form med köttsidan uppåt. Häll på olivoljan och finhackad till. Låt laxen stå framme i rumstemperatur och marinera i fem timmar. Var noga med att täcka den med en handduk eller folie. Vänd laxen före stekning så skinnsidan kommer uppåt. Baka laxen i ugnen i 175 grader i 18-20 minuter. Lyft bort skinnet medan laxen är varm då släpper skinnet lätt. Laxen kan serveras både varm, ljummen och kall. Servera med en god sås och kokt potatis, eller en god sallad.

Lycka till