Marängtårta

Marängtårta

Ingredienser

3 st äggulor

1 1/2 dl socker

7 msk mjölk

50g smält smör

2 1/2 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

5 dl grädde

Ströbröd eller flagad mandel

Frukt & bär till garnering

Maräng

3 st äggvitor

2 1/2 dl socker

Gör så här

Vispa ägg och socker luftigt. Häll ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner mjölkblandningen i vispet. Blanda ut bakpulver med mjöl och ha ner det i blandningen. Rör även ner vaniljsocker. Smöra och bröa en form och häll ner smeten.

Maräng

Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner sockret i den vispade äggvitan. Bred marängen över tårtsmeten och ha på lite flagad mandel eller ströbröd..

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.

Garnera med vispad grädde, färska bär och njut