Tillsammans kan vi göra skillnad

Vårt samhällsengagemang

Här kan du läsa mer om hur vi stöttar olika organsiationer och verksamheter. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Vi stödjer

Siriklubban

Siriklubban är ett första steg att etablera en relation och gemenskap och ett idrottsintresse för flickor som lever i en socioekonomisk utsatthet i Gränbyområdet och som annars inte har en naturlig ingång till idrotten. Träningen bygger endast på rörelse, lek, glädje och social gemenskap. Målgruppen för Siriklubban är alla tjejer mellan 10 år upp till cirka 16 år. Siriklubban ligger i anslutning till skolans slut och är helt kostnadsfri.

Läs mer om verksamheten
Huvudpartner
Vi stödjer

Stadsmissionen

Uppsala Stadsmission är en ideell förening som stödjer människor som befinner sig i utsatta livssituationer i Uppsala. Det kan röra sig om hemlöshet, missbruk, våldsutsatta kvinnor, psykisk ohälsa eller arbetslöshet. Vi vilar på kristen grund och är sedan 2011 en egen ideell förening. Privatpersoner, kristna församlingar och organisationer som vill stödja föreningens ändamål kan vara medlemmar.

Vi stödjer

Unga Station

Stadsmissionen driver Unga Station som i sin tur ger stöd till ungdomar 13-19 år boende i Löten/Kvarngärdet/Gränby och deras familjer. Det kan vara läxläsning, studieteknik, söka extrajobb, hitta prao, myndighetskontakter eller finna en gemenskap. 

När du  väljer att skänka din pant till välgörnehet går pengarna oavkortat till verksamheten Unga station.

Ditt bidrag ger fler barn i Uppsala möjlighet till en bra start i livet.

Läs mer här
Vi stödjer

Röda Korset

Röda Korset finns över hela världen för att hjälpa utsatta i kriser, krig och naturkatastrofer. Tillsammans med ICA stiftelsen stödjer vi Röda Korset med insamlingar och kampanjer i butik.

Rodakorset.se
Vi stödjer

Barndiabetesfonden

Diabatesfonden kämpar för en framtid utan typ 1-diabetes. Tillsammans med Maxi Öst stödjer vi den viktgia forskningen.

Barndiabetesfonden.se
Vi stödjer

BRIS

Tillsammans med Maxi Öst stöttar vi BRIS med ekonomiskt stöd och aktiviteter och kampanjer i butik för ökad medvetenhet.

BRIS.se
Vi stödjer

Ajabaja Cancer

Föreningens vision är att utrota cancer och att inget barn eller familj ska känna sig ensam i kampen.

Ajabajacancer.se
Vi stödjer

Giving People

Giving People är en hjälporganisation som levererar akut hjälp i form av mat och andra förnödenheter till barnfamiljer över hela Sverige.

Givingpeople.se
Vi stödjer

Funbo IF

Vi stöttar alla barn och unga som spelar i funbo IF, och bjuder på mellis när Funbo IF arrangerar fotbollsskola på sommarlovet.

Vi stödjer

Lagga Fältrittklubb

Lagga fältrittklubb är en förening där alla är välkomna att rida på sina egna villkor. Ridhuset är anpassat för ridning med funktionsnedsättning så att alla har möjlighet att vara med.

Vi stödjer

Uppsala Basket - Gameplan

Uppsala behöver fler bra förebilder – därför finns Gameplan. De finns för att ge barn och ungdomar i Uppsalas mest utsatta områden en bättre och mer meningsfull fritid.

Vi stödjer

Barncancerfonden via Team Rynkeby

I september månad går 1 kr för varje såld kanelbulle till Barncancerfonden genom Team Rynkeby. I samarbete med Maxi Öst - Tillsammans kan vi göra så mycket mer.