Sponsring

Vi stödjer Umeå!

Vi på Maxi ICA Stormarknad Umeå sponsrar flera olika föreningar och organisationer. Sponsringen sker huvudsakligen till organisationer med ett engagemang i barn och ungdomar. För oss är det viktigt att kunna bidra och vara en positiv kraft i samhället på olika sätt. Där av vårt engagemang i det lokala knattelaget likväl som vi är med i vårt långsiktiga arbete där vi inom ICA samarbetar med stora idella organisationer. För oss är det naturligt att bidra till ökad livskvalitet hos både kunder och medarbetare när det gäller mat, motion, hälsa samt socialt ansvarstagande.

Några av Maxi Umeås samarbetspartners:

GUIF Gimonäs Umeå IF har över 1400 aktiva barn och ungdomar där fotboll, handboll och innebandy är dom stora sporterna.

Sandviks idrottsklubb med över 600 fotbollsspelande barn och ungdomar i en klubb som startades 1905.

Blodomloppet är ett gå-lunka-löp-lopp där vi är lokala sponsorer med ICA som huvudsponsorer. Loppet har dubbla syften; att värva nya och gamla blodgivare till landets blodcentraler och att bidra till motion och hälsa. Vi genomför även tillsammans med IFK Umeå och Scouterna ett Lilla blodomloppet som går samma dag som blodomloppet där barn springer eller går.

Barncancerföreningen Norra pengarna från de bananlådor som säljs i butiken skänks hit. Detta blir ett stöd för de som drabbats av barncance, både till barnet och anhöriga.

Sedan har vi på Maxi Umeå och ICA samarbeten med många organisationer både med sponsring och ett aktivt insamlingsarbete tillsammans med våra kunder. Några exempel här nedan.

Cancerfonden
ICA och Cancerfonden har samarbetat i många år. En av de stora aktiviteterna är Rosa bandet som genomförs under oktober månad.

Röda korset
Världens främsta katastroforganisation. Finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor. När du pantar dina flaskor i vår butik finns möjlighet att välja så att pengarna skänks hit.

Hjältarnas hus är ett tillfälligt hem för de barnfamiljer där ett barn har drabbats av sjukdom. När allt annat skakar och familjen behöver vara tillsammans. Hjältarnas hus är nästan som hemma och underlättar till lek med kompisar, där det friska kan stå i fokus.

 

 

Illustration
Ansökan

Sponsringsansökan

Som MAXI-butik kommer vi på ett naturligt sätt in i människors vardagsliv vilket vi tror är en stor anledning till antalet förfrågningar om sponsringssamarbete som vi får varje år. Vi ser positivt på alla förfrågningar men kan av förklariga skäl behöva tack nej till ytterligare samarbeten – på sponsringsområdet kan tillgångarna aldrig möta den stora efterfrågan.

Vill ni ansöka om sponsringsbidrag- testa ert förslag här:

Är din verksamhet bred och når ut till många människor,gärna barn och ungdomar?

På vilket sätt kan sponsringen bidra till konkreta affärer för MAXI Umeå?

Skapar aktiviteten möjlighet att nå nya kunder?

Ges möjlighet till bra exponering av MAXI´s varumärke?

Kommer du att utvärdera och redovisa resultaten av aktiviteten?

Om ni svarar JA på samtliga frågor så är ni välkomna att skicka in en ansökan till oss. Svarar ni nej på någon fråga så tycker vi att ni ska fundera igenom ert förslag.

Alla förfrågningar om sponsring mejlas in till oss!