Vi främjar närproducerat

Fisk och kött

Vi främjar närproducerat

Nyhléns Hugosons har 227 medarbetare och bildades 2005 och ägs till 51% av Mikael Hugoson och resterande 49% av Scan AB. Företaget omsätter 600 miljoner kr och har produktionsanläggningar i Luleå, Skellefteå och Ullånger.

Med Norrländsk matglädje som ledord producerar vi lokalproducerade chark- och köttprodukter, samt färdigmat med råvaror framför allt från bondgårdarna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Fler och fler norrlänningar efterfrågar lokalproducerat – vi bidrar till en levande landsbygd och ser det lokalproducerade som allt viktigare för vår miljö. Företaget har en biogasproduktion som genererar fyra miljoner kwh/år.

Våra färskvaror är kvalitetssäkrade i alla led, från råvara till leverans. Nyhléns Hugosons produkter tog i oktober 2010 hem sju guld, elva silver och fem brons, samt blev svenska mästare med kokt julskinka och Tirolerskinka. Vardagsmat som falukorv, snabbmat som våra pastasallader eller en gourmetmiddag på marmorerad, hängmörad entrecote – vi har maten för alla tillfällen.

Topp Chark

Från Topp Chark kommer riktigt mat för dig som vill leva ett gott liv, även en kväll mitt i veckan. Alla produkter är lokalt producerade i charkuteriet i Bastuträsk i Västerbotten och de använder endast svenskt kött och traditionella recept för att få den bästa smaken. Med utvalda råvaror och få tillsatser förvaltar de en hundraårig norrländsk charkuteritradition.

Norrmejerier

Norrmejerier är norrlänningarnas mejeri. Norrmejerier förädlar årligen cirka 195 miljoner kilo norrländsk mjölk på mejerierna i Umeå, Luleå och Burträsk. Av denna mjölk tillverkas högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Norrmejerier ägs av ca 610 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.