Frukt och grönt för den goda hälsan

Frukt och grönt för den goda hälsan

Njut av varje årstid i vår frukt- och gröntavdelning. Här är vi 10 tjejer och killar som gärna hjälper dig till rätta på våra cirka 350 kvadratmeter, där vi dagligen erbjuder minst 400 olika artiklar.

Här hittar du allt du behöver och säkert lite till för att laga en god husmanskost. Vi har även det lilla extra som behövs för de spännande recepten från dagens läckra matlagningsprogram eller från din senaste resa.

Ekologiska alternativ

För många är det viktigt att frukten och grönsakerna är fria från bekämpningsmedel och odlade med extra hänsyn till miljö, djur och människor. Vi arbetar dagligen med att försöka utöka och hålla kontinuitet i vårt ekologiska sortiment på mellan 50-75 artiklar.

Sallad med smak

De flesta nöjer sig inte längre med att göra en sallad baserad på isbergssallad eller huvudsallad. Vår medvetenhet har ökat och nu vet vi att ju färgrikare sallad desto nyttigare är den. Vi använder till exempel mangold och spenat som sallad. Det är ett utmärkt komplement.

Det finns över 100 olika arter av sallat. Vissa sorter är milda i smaken, andra är peppriga, nötaktiga eller har lite beska. Pröva att köpa olika sorter från vår lösvikt, blanda gärna. Då får du nya smakupplevelser och kanske nya favoritblandningar. Hos oss kan du dagligen välja på upp till 60 varianter av sallad.

Vi, våra barn och vår hälsa

Idag får barn tidigt lära sig att man bör äta minst 5 frukter eller grönsaker om dagen vilket motsvarar ungefär 500 gram. Detta för att kroppen och sinnet ska hållas i trim.

5 om dagen = 5 bra skäl att äta mycket frukt och grönsaker

  • Man känner mättnad längre tack vare alla fibrer som är bra för magen och vikten.
  • Sötsuget minskar.
  • Kolesterolhalten i kroppen sjunker.
  • En näringsriktig kost minskar risken att drabbas av till exempel slaganfall och hjärtinfarkt.
  • Ekologiskt odlat är ett bra val för miljön. Vi har dagligen cirka 50-75 ekologiska produkter bland utbudet.

Har du några frågor är du självklart välkommen att kontakta oss.

 

Annika
042-16 86 13
042-16 86 08