Maxi ICA Stormarknad Högskolan

Ett annat typ av Halmstad

Långt bortom de charmiga villorna, centrala bostadsrätterna och det mullrande stadslivet vilar ett annat typ av Halmstad. Ett Halmstad med personer och hela familjer som lever i någon form utsatthet. De som behöver en hjälpande hand, råd och stöttning av olika slag. Det kan vara ekonomisk hjälp, att få mat för dagen eller hjälp med sovplats. Även om det bara är för en natt.

Oavsett vad så vill vi på ICA Maxi Högskolan tillsammans med Frälsningsarmén hjälpa och underlätta för de som lever i utsatthet. Därför har vi startat – Ett annat typ av Halmstad. Läs mer om våra olika initiativ nedan.

 

Ett annat typ av matsvinn

Utgången skafferimat, kort datum och varor med trasiga förpackningar. Förr hade det hamnat direkt i soporna. Idag vet vi bättre. Nuförtiden ger vi bort vårt matsvinn där vi tror det gör störst skillnad.
Två gånger i veckan hämtar Frälsningsarmén upp massor av varor som de lagar mat på och serverar till socialt utsatta i Halmstad. Det som blir över delar de upp och åker hem till folk med. På så sätt får vi win på dubbelt svinn. Det är vi oerhört glada över. Det är så vi börjar få en annan typ av Halmstad.

En annan typ av vara

Håll utkik i butiken efter en annan typ av varor! När du köper en annan typ av vara hos oss så bidrar du till vårt och Frälsningsarméns arbete för ett annat typ av Halmstad.

En annan typ av simskola

Att kunna simma är en livsviktig kunskap. Men långt ifrån alla familjer har råd med simskola till sina barn. Det vill vi vara med och ändra på. Tillsammans med Frälsningsarmén Halmstad och Simklubben Laxen vill vi ge fler barn möjligheten att lära sig simma. Vill du hjälpa till så finns möjligheten att swisha ett bidrag till 123 257 01 33

Ge oss förslag

Har du några frågor, funderingar eller förslag på vad mer vi kan göra för ett annat typ av Halmstad. Hör av dig!
Rikard Hillarp, ICA-handlare, 035-16 55 11
Johanna Samuelsson, Kårledare, Frälsningsarmén, 035-15 72 05