Panta hos oss

Små val kan göra stor skillnad

Det finns mycket att göra för att skapa en ljusare framtid för barn och unga i vår närhet. Vi samarbetar med Göteborgs Stadsmission och Sportfront – två organisationer som gör stor skillnad i vårt samhälle. Du kan vara med och stötta deras viktiga arbete genom ett enkelt knapptryck när du pantar dina flaskor och burkar i vår butik. Här kan du läsa mer om deras arbete.

Ett varmare Göteborg för barn och unga i utsatthet

Ett varmare Göteborg för barn och unga i utsatthet

Göteborgs Stadsmission har en omfattande verksamhet för att stödja barn och unga som lever i utsatthet i Göteborg. De erbjuder social och ekonomiskt stöd till barnfamiljer, driver en samtalsmottagning, ungdomsverksamhet, öppen förskola för unga föräldrar och varje år ser de till så att många familjer får hjälp för att kunna fira jul. 

På somrarna anordnar de sommarläger för familjer som aldrig annars skulle haft möjligheten att åka i väg med sina barn. Sommarlägret bjuder på god mat, roliga aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. Här är det många som provar på att simma eller cykla för första gången. Lägret är en fristad där man får vara tillsammans utan krav och kan glömma den hårda vardagen. 

Läs mer om Göteborgs stadsmission här
Ett samhälle utan droger och våld genom kunskap och stöd

Ett samhälle utan droger och våld genom kunskap och stöd

Sportfront arbetar för ett samhälle utan droger och våld för barn och unga genom information, utbildningar och handledning. De har samarbeten med idrottsföreningar och gymverksamheter, i näringslivet och med kommunala och offentliga verksamheter. Helt enkelt i verksamheter där vuxna möter barn och ungdomar i deras vardag. 

Genom sina insatser bidrar de till ökad kunskap, medvetenhet och stärkt beredskap för barns och ungas hälsa. Ju mer vi vuxna vet och engagerar oss, desto större chans har vi att skydda våra barn. Fler insatta vuxna ger färre utsatta barn och ungdomar.

Läs mer om Sportfront här