Från järnaffär till ICA Maxi

Utanför Maxi ICA Stormarknad Ängelholm

Från järnaffär till ICA Maxi

I slutet på 1960-talet etablerade Torsten Christiansson en järnaffär vid Klippanvägen i Ängelholm. Den låg långt utanför stadskärnan men redan då såg man att framtidens kunder skulle bli mer och mer bilburna och värdesätta att lätt kunna parkera och sedan hitta många varor i samma butik.

År 1973 kände Torsten Christiansson att det var läge att bygga en ny affär bredvid järnaffären och då en livsmedelshall för att locka fler kunder till området. Det blev Rune Brännborn som skrev kontrakt på lokalen och i april 1974 slogs portarna upp till Ängelholms nya livsmedelsbutik.

Framgången blev omedelbar och några år senare fick Rune Brännborn möjlighet att köpa lokalerna och han hade redan då visionen klar, nämligen att bygga ihop de båda lokalerna till en stor butik med gemensamma utgångskassor. Där skapades då en butik med ett stort sortiment som gjorde Brännborns starka på marknaden.

Efter att byggt om och byggt till stormarknaden över tjugo gånger och skapat en enormt framgångsrik stormarknad valde Rune Brännborns att sälja sin butik till ICA i februari 2002.

Samtidigt anlände två nya ICA-köpmän till butiken, Tomas Börjesson och Tommy Fransson. Nu skulle resan mot en modern ny Maxi ICA Stormarknad startas. I över ett år skedde omvandlingen till den nya tidens stormarknad. Tomas och Tommy gjorde tillsammans med personalen ett enormt jobb och kunde mycket stolta öppna den nya stormarknaden i mars 2003. Efter tre år och en mycket fin utveckling fick de båda köpmännen erbjudande om att driva varsinn Maxi ICA Stormarknad i Halmstad och valde att gå vidare i sina karriärer.

Den nya och nuvarande ICA-handlaren på Maxi i Ängelholm, Mikael Persson, kom från Bjuv där han under tjugo år framgångsrikt drivit All-livs ICA Supermarket. Ambitionen är att fortsätta att utveckla och driva stormarknaden enligt Maxi-konceptet.

Maxi ICA Stormarknad Ängelholm är idag marknadsledare på orten och har över 120 anställda medarbetare som skall sätta dig som kund i fokus och serva dig på alla våra avdelningar i butiken. Vi är angelägna om att ha ett stort och brett sortiment till låga priser. Det innebär att du har flera alternativ att välja mellan, dels alla kända varumärken samt ICAs egna varor och ICA Basic som vårt lågprisalternativ.

Vår strävan är att kunna erbjuda alla våra kunder en fräsch, välfylld och välsorterad butik med andra ord – allt du behöver under ett tak. Vi vill hela tiden ligga steget före i utvecklingen av butiken så att du som kund alltid skall hitta det du behöver.

Vår affärsidé

Den generösa och inspirerande stormarknaden med engagerad och glad personal.

Vår vision

Maxi ICA Stormarknad Ängelholm ska vara Södra Sveriges bästa butik 7 dagar i veckan.