Vi bryr oss om vår omgivning

Samhällsengagemang och sponsring

Vår gemensamma värdegrund på Maxi Älmhult har vi valt att kalla POKAL. Den andra bokstaven i ordet betyder Omgivning. Det är ett speciellt ord för oss på Maxi Älmhult därför vi bryr oss extra mycket om barn och ungdomar i vår närhet. Vi vill bla bidra till ett aktivt föreningsliv, oavsett kön, bakgrund eller fysiska förutsättningar. Vi vill också finnas som ett värmande stöd för de, som vissa perioder i livet, har behov av extra hjälp. Sen är det såklart viktigt att vara en del i det lokala näringslivet. Och sist men inte minst är ett av våra fokusområden att arbeta för en hållbar framtid. Läs mer om de olika initiativen nedan.

Redig Mat Från trakten

Redig Mat Från trakten

Redig Mat från Trakten är ett unikt samarbete mellan tolv ICA Maxi-buiker och LRF. Ett antal kriterier bestämmer huruvida produkten godkänns som en RMFT. Vi på Maxi Älmhult har bestämt oss för att gynna en levande landsbyggd. Vi kan också på detta sätt minska klimatpåverkan genom kortare transporter. Varorna är klart trevligare då de blir så färska som man kan få. Produkterna kräver också inte lika dyra förpackningar eller tillsatser för hållbarheten. Och sist men inte minst, lokala producenter är viktiga för at säkra Sveriges matförsörjning i framtiden.

Läs mer
Sweden Stands with Ukraine

Sweden Stands with Ukraine

Även om detta är i ett annat land så var det ett lokalt initiativ för att stödja Ukraina.  Från början var det behov av större förnodenheter och ffa transporthjälp. Vi började med att tillsammans med leverantörer fixa varor och lånade ut vår lastbil. Vi har sedan dess fortsatt att jobba med dess individer som bor i Älmhult men härstammar från Ukraina. Vi kommer finnas till hjälp så länge det behövs.

Läs mer om SSwU
Ajabaja cancer

Ajabaja cancer

AjaBajaCancer är en ideell förening som arbetar för att underlätta vardagen för alla som drabbats av barncancer. Tillsammans med föreningen vill vi på Maxi Älmhult underlätta vardagen och skapa trygghet för dessa familjer under skrämmande och osäkra förhållanden. 

 

Läs mer
White Guide Green

White Guide Green

White Guide Green är en tävling och guide som bedömer hur landets matbutiker arbetar med hållbarhet kopplat till mat och dryck. Detta gör dem dels genom fysiskt besök i butiken varje år och dels genom att intervjua varje butik om hur arbetet i butik går till. Alla deras besök är oanmälda. Vi som butiker betalar inte för att få vara med eller bli bedömda. Vi tycker denna tävling är oerhört viktig och något som sporrat oss i vårt arbete att jobba med dessa frågor och inte minst sätta en målsättning med vårt arbete i butik. Vi har för närvarande betyg 4 av 5 möjliga och strävar såklart efter nästa nivå!

Läs mer
Glädjerevyn

Glädjerevyn

Per Angsers initiativ att starta ett Parafotbollslag 2015 blev väldigt framgångsrikt. Men vad gör man med individerna på vintern? Jo man spelar revy såklart. Sedan 2020 har Jessica Persson och Lars Magnusson coachat dessa individer som redan hunnit med att göra två revyer. ICA Maxi var såklart på plats i våras, skratt och tårar i en emotionell berg- och dalbana utan dess like. Får du chansen att se nästa års revy måste du bara ta chansen! 

Läs mer
Handelsplats Älmhult

Handelsplats Älmhult

Man kan kanske tycka att vi är en bit ifrån centrumkärnan men vi känner oss verkligen som en del av centrala Älmhult. Inte minst för att vi jobbar för en aktiv centrumhandel i föreningen Handelsplats Älmhult. Du kan mao handla med hp-presentkort hos oss.

Läs mer
Älmhults kommun

Älmhults kommun

Vi har ett samarbete med kommunen på många olika plan såklart. Några av dem är:

  • Tex skänker vi frukt till några skolor.
  • Vi kör projektet "Fem om dagen" som är ett initiativ där skolbarn får möjligheten att komma till oss och lära sig mer om frukt och grönt.
  • Vi är på högstadiet och träffar alla nyblivna sjundeklassare och berättar om vad skillnaden på snatteri och stöld är.
  • Vi har varit med och sponsrat kommunen med sopstationer för hundägare.
  • Vi är upphandlad part vilket gör att vi också kör ut en hel del mat till äldre som inte kan komma till butiken själva och handla.  
Friskis & Svettis

Friskis & Svettis

En av de föreningar som vi kanske har det tätaste samarbetet med. De hjälper oss bla med vår årliga "Nu Går VI" aktivitet. I Älmhult har man ca 2400 medlemmar och över 90 engagerade funktionärer.

Till klubben
Älmhults Idrottsförening

Älmhults Idrottsförening

För oss på Maxi är det viktigt med barn i rörelse, det gillar vi. Älmhults IF har hela 700 spelare som coachas av 100 ledare. Merparten är ju barn och ungdomar. 

Till klubben
ÄIF Parafotboll

ÄIF Parafotboll

2015 startade Per Angser med fem stycken spelare. Antalet spelare 2023 är 27 stycken! Vi på Maxi bill stötta initiativ som gör att alla får chansen att röra sig oavset förutsättningar. Vi är superstolta över vårt lokala parafotbollslag. 

Till klubben
Elmhults Sport Club

Elmhults Sport Club

1979 startade den fina föreningen Elmhults Sport Club. De har ca 500 medlemmar som springer, cyklar, simmar, åker skidor, deltar i triathlon och friidrottar. Styrelsen har sina styrelsemöten i vårt stora konferensrum. Det är ett samarbete som vi verkligen gillar.

Till klubben
OK Älme

OK Älme

Vår lokala orienteringsklubb med cirka 200 medlemmar. Sedan 2000 utökades verksamheten till att även omfatta längdskidåkning.

Till klubben
Älmhults GK

Älmhults GK

Den lokala golfklubben som startade redan 1976. En park- och skogsbana i det typiska småländska jordbrukslandskapet. Är du golfare är det verkligen inget du skall missa!

Till klubben
Älmhults BMK

Älmhults BMK

Verksamheten har ca134 medlemmar. 

Till klubben
DIÖ Hockey

DIÖ Hockey

DIÖ Hockey är en förening som vi verkligen delar värderingar och ledord gemensamt med. Man har 11 aktiva lag från skridskoskola till A-lag.

Till klubben
Eneryda Volley

Eneryda Volley

Redan 1975 startade föreningen i Enerydas lilla gymnastiksal. Idag har man Dam- och herrlag men också fyra ungdomslag.

Till klubben
ÄIBK

ÄIBK

Älmhults innebandyförening som ser till att 12 lag med aktiva spelare rör sig i en av världens snabbaste sporter.

Till klubben
Treby IF

Treby IF

Treby IF är en idrottsförening som har sitt säte i Killeberg. Föreningen bildades 1989 och har idag fotbollsverksamhet med 6 aktiva lag och en skidsektion.

Till klubben
Hjärtebarnsfonden

Hjärtebarnsfonden

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Tillsammans kan vi göra skillnad. Därför har Maxi Älmhult sponsrat fonden under många år genom att sälja banankartonger till förmån för fomnden.

Läs mer
Rosa Bandet

Rosa Bandet

Varje år i oktober går vi samman och samlar in pengar till Cancerfonden. Detta gör vi bla genom att sälja en massa av våra produkter till förmån för initiativet. Pengarna går sedan främst till forskning men också till att sprida kunskap om Cancer.

Läs mer
Städa Sverige

Städa Sverige

Vi samarbetar sedan i år med idrottens miljöorganisation Städa Sverige där föreningar kan få ersättning när de hjälper till att städa sin lokala natur. Genom ICA Stiftelsen sponsrar vi ett par föreningar som får möjlighten att städa lokala delar av Älmhult.

Läs mer