Maxi Alingsås har anor från 1890

Maxi Alingsås har anor från 1890

Ursprunget

Maxi ICA Stormarknad Alingsås har en lång historia som går tillbaka ända till 1890, då Anton Melin startade en verksamhet med försäljning av oljor och diverse förnödenheter i Taubeska huset på Norra Strömgatan mitt i Alingsås. En verksamhet som sedermera blev A. Melins Specerier och som på 1920-talet flyttade till Kungsgatan 24, där Handelsbanken idag ligger. Dessutom fanns filialverksamhet.

En av Sveriges första snabbköpsbutiker

1962 togs nästa stora steg i företagets historia när en av Sveriges första snabbköpsbutiker öppnade på Norra Strömgatan 9 (Folkets hus) – då under namnet Melins Livs. 1978 slog sig bröderna Pelle, Bengt och Lennart Melin ihop med Lars Stakeberg och byggde Sparköp Noltorp (dagens ICA Supermarket).

Tredje generationen

Tredje generationen Melin, Ulf Melin tog över verksamheten 1983 och två år senare var det dags för en ny Sparköpsbutik – Sparköp Gerdsken tog över ICA Kvantis lokaler. I samma veva blev även brodern Claes delägare. 1997 fördubblades butiksytan i och med övertagandet av Konsums lokaler och då gjorde även non-foodsortimentet entré.

Äntligen Maxi

2002 var det så dags för nästa kapitel i framgångssagan – då blev vi en Maxi-butik. Vi på Maxi ICA Stormarknad Alingsås har alltid förespråkat lokalt ägande och därför är det extra roligt att kunna konstatera att fjärde generationen Melin nu på allvar är inne i verksamheten. Med andra ord – vi fortsätter att förvalta det arv och den anda som Anton Melin en gång lade grunden till.

Idag

Maxi ICA Stormarknad Alingsås ägs och drivs av Ulf Melin, tredje generationen Melin. Verksamheten är belägen på Hemvägen 19 vid sjön Gerdsken där vi disponerar en försäljningsyta om cirka 7 500 kvadratmeter och med ett totalt utbud om 40 000 artiklar.

Varje vecka har vi cirka 40 000 kunder som handlar hos oss. Inte illa med tanke på att kommunens invånarantal är drygt 39 000. Förutom ett brett livsmedelssortiment hittar du också böcker, kläder, husgeråd, sportartiklar samt allt för trädgården. Det vill säga, allt under ett tak – bekvämt för dig!

Vi sysselsätter i dagsläget drygt 200 personer och omsätter 640 miljoner på årsbasis. Detta gör oss till en av sveriges 20 största livsmedelsaffärer. Välkommen till Maxi ICA Stormarknad Alingsås!