Handla smart!

ICA Självscanning & Snabbkassor

Snabbkassan

Det är enkelt att handla hos oss. Slipp stå i kö och betala för din handling i en av våra fyra snabbkassor. Innan du börjar scanna dina varor, registrerar du ditt betalkort. Kom ihåg att dra ditt stammiskort för att samla poäng!

Sen är det bara att scanna, packa dina varor och med en gång se hur mycket du handlar för. För varor utan streckkod söker du upp vilken vara du ska lägga till direkt i kassan och antal, för varor som ska vägas finns en våg tillgänglig. Vid eventuella frågor finns en kassavärd alltid i närheten.

När du är färdig, betalar du och tar dig ut genom grindarna med kvittot! Smidigare handling än så kan det knappast bli.


Självscanning

ICA Självscanning innebär att du kan handla och registrera dina varor själv med en bärbar scanner. Du läser av streckkoden, packar varorna direkt i kassen och behöver inte lyfta upp dem förrän du kommer hem.

Du slipper alltså plocka upp varorna på bandet och ner i kassarna igen.
Dessutom ser du hela tiden hur mycket du handlat för.

Så kommer du ingång

Så kommer du ingång

Dra ditt ICA Kort i kortläsaren. En lampa tänds för att märka ut din scanner och ditt namn syns på displayen. Börja sedan med att scanna in så många kassar du behöver. Streckkoden finns på kassarna eller på skylten bredvid dem.

Så fungerar det

Så fungerar det

Håll varans streckkod cirka en decimeter från scannern och tryck på den stora, gula knappen. Ett blipp hörs och varans namn och pris syns på skärmen. Nu kan du lägga varan i kassen. Scanna alltid varje vara för sig.

Viktvaror

Viktvaror

Viktvaror med kilopris väger du själv. Lägg dem på vågen och tryck på varans symbol. Scanna etiketten som skrivs ut och fäst den sedan på påsen.

Varor utan streckkod

Varor utan streckkod

Varor som saknar streckkod, t ex bröd eller läskbackar, har en streckkod för självscanning på hyllkanten eller på en skylt vid sidan om.

Eventuella rabatter visas på kvittot efter utcheckning.

Handla säkert

Handla säkert

För både din och vår skull görs slumpmässiga avstämningar. Då följer kassören dig till en avstämningskassa där ni tar reda på om du har scannat för mycket eller för lite av något. Kassören kan inte påverka avstämningarna.

Det finns två sätt att betala
Bemannad - När du handlat klart lämnar du scannern till kassören vid en av utcheckningspunkterna. Pantkvitton, bonuscheckar och rabattkuponger lämnar du också här.

Betala själv - Sätt tillbaka scannern i scannertornet och följ instruktionerna på skärmen vid betalstationen. Använd kupongläsaren för pantkvitton, bonuscheckar och rabattkuponger.

Tack för att du handlar smart!