Nytt i butiken

Sverige bästa matbutik

”Vinnaren av priset Årets butik ska kunna uppvisa både en helhet och ett genomtänkt kundmöte i varje avdelning...ett optimalt kundvarv till matinspiration...service utöver det vanliga i kombination med fläckfri butiksdrift.

Butiken ska även visa prov på kreativa inslag som utvecklar dagligvaruhandeln i Sverige...att vara målmedveten och lyhörd, och att alltid visa vilja att utvecklas och sträva framåt.

Årets butik visar upp alla dessa färdigheter och fortsätter utvecklas från en redan hög nivå. Juryn har under flera år följt butiken och nu sitter verkligen alla delar på plats. En 100-procentig upplevelse!

Vinnaren av Årets butik 2021 är: ICA Kvantum Liljeholmen”

Sveriges bästa mejeri

Vi är så stolta att vi spricker över gänget på avdelningen som utvecklat sortiment och arbetssätt till vad vi ser idag. Eldsjälar räcker knappt till och deras fokus och engagemang syns i allt de gör.

”Hållbarhet, unikt sortiment och starkt engagemang är några av ledorden som kännetecknar Årets Mejeriavdelning. Här välkomnas man till en modern mejeriavdelning med gårdsnära känsla där nytänk och kreativa lösningar för att hjälpa kunderna stått i fokus inte minst under pandemin.

Vinnare Årets mejeriavdelning 2021 är: Ica Kvantum Liljeholmen”

Vår stadsodling

Att kunna odla egna grönsaker har alltid varit en absolut dröm, men knepigt när man är en butik på källarplan av en galleria i en storstad. Men med hjälp av kreativa innovatörer går det mesta :)

Så nu, tack vare stadsodlarna Farmy, kan vi inte bara odla egna kryddor, men även spännande och annorlunda blad och micro greens vi annars bara har kunnat läsa om. Varannan vecka (ungefär) är har det växt klart och de nyskördade smaksättarna hittas bland övriga kryddor på avdelningen.

Hängmörad fisk

"Dry age"-skåp

Eller torrhägning som vi har valt kallad det då hängmörning (som det heter när man gör så med kött) låter fel när det kommer till fisk.

Det är en helt ny process skapad av The fish butchery (där man hänger fisk extremt svalt, med kontrollerad fuktighet, i 7-14 dar). Och vi är just nu en av få butiker i världen som har och kan erbjuda det.

Totalt ungefär en timmes prepp krävs per fisk, förutom tiden i skåpet, och resultatet är en delikat konsistens som påminner om gravning, med fräsch och balanserad smak utan minsta spår av ”fiskighet”.

Hos oss har vi valt havsaborre och hamachi som enligt konstens regler förbereds noga, hängs i minsta 7 dagar, och hittas i disken från fredag varje vecka.

”a more refined definition of flavour and character. Quite lemon-like and refreshing – exactly how fish is meant to taste.”