Lokala engagemang

Våra lokala engagemang är viktiga för oss. Vi presenterar stolt några av våra samarbetspartners här.

Vad det gäller traditionell sponsring samarbetar vi med Grunden Bois, Göteborgs Stadsmissionen, Qviding FIF, och Härlanda församling med flera.

Qviding FIF
Qviding FIF

Klubben som sätter laget före jaget

Qviding FIF är en av Göteborgs största fotbollsklubbar för ungdomar och står för en idrottslig prestation utöver det vanliga - de låter alla vara med. Här innebär att spela fotboll på högsta nivå att samarbeta och skapa gemenskap. Föreningen jobbar aktivt med en inbjudande kultur och olika aktiviteter för utsatta i samhället, samt för personer med funktionsvariationer. Som en av få fotbollsklubbar har Qviding FIF dessutom en HBTQ-certifiering som regnbågsfärgerna i deras matchställ vittnar om.

Klubben spelar en viktig roll för många av stadsdelens unga. Att verka inom lagidrott är en värdefull lärdom för hela livet. Vi på ICA Kvantum Munkebäck är stolt sponsor och stöttar organisationen ekonomiskt, samt hjälper till vid evenemang, till exempel med bingolotter och korvförsäljning.

Grunden Bois
Grunden Bois

Världens viktigaste idrottsklubb

Grunden Bois är en klubb för tjejer och killar med intellektuell funktionsnedsättning. En klubb som inte bara skapar gemenskap utan också fysiskt och mentalt välmående. Vi på ICA Kvantum Munkebäck är stolta över att vara en av klubbens huvudsponsorer och bidrar med både kort- och långsiktiga insatser. Bland annat arrangerar vi Grunden Bois-dagen och erbjuder den populära Grunden Bois-kassen till förmån för klubben. Hittills har vi sålt över 2,5 miljoner exemplar av den i butiken.

 

Tack till dig som väljer Grunden kassen!

Vårt samarbete bygger mycket runt den bärkasse som vi säljer i butiken. Kassen kostar 50 öre mer än en normal papperskasse. Denna 50-öringen från dig och ytterligare 10 öre från vårt företag för varje såld bärkasse går oavkortat till Grundens verksamhet.

MiK
MiK

Tillsammans gör vi skillnad

Stolt sponsor till föreningen Människan i Kålltorp "MiK" som skapar mötesplatser med trygghet, trivsel och mångfald. Initiativtagare till projektet i "Mik" är Irene van Manen och Daniel Blasko som tillsammans med ICA handlare Pelle Collins såg till att byggnationen med Kålltorpsrampen blev av. 

Vi ses på skaterampen i Solrosparken! 

Härlanda församling
Härlanda församling

Tillsammans med församlingen

ICA Kvantum Munkebäck är stolt sponsor till Härlanda församling. Vi tror att vi tillsammans kan skapa ett bättre, varmare och mer inkluderande Göteborg. Församlingen spelar en viktig roll i att fånga upp och nå ut till människor som behöver hjälp och som vanligtvis inte blir sedda i samhället. Vi bidrar till deras viktiga arbete med ekonomisk stöttning, mat- och julkassar, samt deltagande vid konserter och våra ”Handla för andra”-aktiviteter.

Göteborgs Stadsmission
Göteborgs Stadsmission

För ett lite mänskligare samhälle

I Göteborg är det många av de som arbetar som lever i relativ fattigdom och i staden finns över 800 hemlösa barn, varav över 200 barn i akut hemlöshet. ICA Kvantum Munkebäck är sedan nästan tio år tillbaka en engagerad sponsor och samarbetspartner till Göteborgs Stadsmission som jobbar för ett samhälle där alla ska ha tillgång till jobb, utbildning och bostad. Ett lite mänskligare samhälle, där ingen ska behöva leva i utsatthet.

Arbetet omfattar både snabba nödåtgärder samt långsiktiga insatser som gör livet bättre för människor i vårt närområde. ICA Kvantum Munkebäck bidrar bland annat via årligt ekonomiskt stöd, matkassar och ”Handla för andra”-initiativ.

SGS Studentbostäder
SGS Studentbostäder

Hem för bättre studietid

Vi på ICA Kvantum Munkebäck är glada över att få vara en del av att kunna ge SGS Studentbostäders studenter en bra start i sitt nya hem, vi bidrar med en välfylld ICA-kasse till bredden fylld av ”bra-å-ha-grejer”.

SGS Studentbostäder är en stiftelse som bildades 1951 av Göteborgs Förenade Studentkårer, Göteborgs universitet och Göteborgs kommunpolitiker. SGS äger och förvaltar över 8 000 studentbostäder där verksamheten drivs på affärsmässiga villkor i konkurrens med andra bostadsföretag med den skillnaden att stiftelsen inte är vinstdrivande. SGS ser alltid utifrån studenternas bästa.

- Med visionen ”Hem för bättre studietid” skapar SGS attraktiva studentbostäder för Göteborgs aktiva högskolestudenter.