ICA Kvantum ♥ klimatsmart

Varje dag jobbar vi med att minska vår klimatpåverkan. Vi kan titulera oss som miljösmart butik, vilket betyder att vi har tydliga miljömål inom matsvinn, energi och plast.

Vår hållbarhetsansvarige Natalie Hjertberg, som precis tagit examen från SLU Svenska lantbruksuniversitet i Uppsala med inriktning hållbarhet, har ansvaret att hjälpa oss på ICA Kvantum Munkebäck med våra hållbarhetsfrågor.

Natalie finns tillgänglig i butiken och brinner för att hjälpa även dig att göra hållbara val. Visste du till exempel att våra surrande vänner på butikstaket producerar härproducerad honung? Hos oss kan du även hyra hushållsmaskiner, snällt för både plånbok och miljö.

Härproducerad honung

Vi surrar för miljön

Nästa gång du har vägarna förbi vår butik, blicka då upp mot vårt tak. Där bor det cirka 50 000 honungsbin som arbetar för fullt för att naturen ska blomstra och bära frukt!

Ja, för utan bin skulle det bli väldigt tomt i vår frukt- och grönsaksdisk. Cirka en tredjedel av maten vi äter har pollinerats av bin och humlor, som i samma veva fixar käket för fåglar, harar, och mängder av andra djur.

Och bina tillverkar ju även honung! Det som våra bin producerar tar vi hand om, och finns för dig att köpa i vår butik…Bra tycker vi, surr surr.

Hyr köksredskap

Du som också älskar mat, se hit för nu har vi kommit på ännu en sak för att göra matlagningen smidigare för dig.

Vi hyr ut hushållsmaskiner som du inte själv har hemma av olika anledningar. Vi tänker hållbarhet och ekonomi för dig som kund. Hyr av oss istället för att köpa dyra maskiner du inte använder så ofta.

Läs mer här

Miljösmart butik

Självklart lever vi på ICA Kvantum upp till alla lagkrav inom miljöområdet - men vi vill göra mer. Det gör att vi arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan – varje dag. Som kund hos oss kan känna dig trygg i att vi jobbar för mer hållbara val och enklare vardag för dig.

Märkningen Miljösmart Butik betyder att vi har tydliga mål och löpande uppföljning av vårt miljöarbete inom områden som matsvinn, energi och plast. Att vara en Miljösmart Butik betyder också att butikspersonalen utbildas löpande i miljöfrågor.

Alla kan göra något för en god morgondag. Därför vill vi också guida våra kunder till mer hållbara val och erbjuder ett brett sortiment av ekologiska och miljömärkta produkter.