Saffranskrans med vanilj

En saffranskrans med vanilj som har en perfekt julsmak. Kransen tillverkar du genom att skära bitar av den fyllda degrullen, som sedan gräddas i en rund form. Saffranskransen kommer med all säkerhet bli din familjs nya favoritkaka!

Ingredienser
undefined
50 g smör eller margarin
1 påse saffran (à 0,5 g)
2 dl mjölk
15 g färsk jäst för söta degar
1/2 dl kvarg gourmet (10 %)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
ägg
pärlsocker
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:40:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
19 stSå god o saftig! Hittad ingen kvarg i min affär så jag använde rysk 17% yoghurt istället.
Lotta
Jättegod men den blev dåligt gräddad undertill. Hade den i undre delen av ugnen.
Kerstin
Den här kommer jag att baka igen! Saftig och god.
Karin
Världens godaste bulle!! Jag bakar den året runt, fast byter ut saffranet mot kardemumma o kanel, när det inte är juletid
Veronika
Lättbakad och otroligt god!!
Erika
Bästa någonsin lättlagat också
Babak
Hade även i 100g mandelmassa i fyllningen, väldigt gott!
Emilia
Supergod och lättbakad!
Erika
Min telefon skriver dom den vill tradition ska det vara inte radiokontakt
Carina
Har blivit ent radiokontakt hos oss den 1a advent Jag brukar tillsätta nandelmassa
Carina