Rotfruktsgratäng med timjan och citron

En lättlagad rotfruktsgratäng med fräsch smak av timjan och citron - ett perfekt tillbehör till köttet. Rotfrukterna får sin smak av den gräddiga såsen till gratängen, som du även kryddar med vitlök innan riven ost strös på.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 629 kCal
Fett40 g
Salt2.2 g
Kolhydrater46 g
Protein16 g
Kommentarer
30 stSåååå god men använde gul lök istället för purjolök.
Agneta
Jättegott! Gjorde denna som vegan med rejält med havregrädde, veganost och en extra vitlök. Utan citron och timjan. Jag lät den stå lite längre i ugnen för att gotta till sig. Det blev toppen.
Helena
Kan man göra den dagen innan den ska ätas? Ska den isåfall stå i kylen eller stå framme med folie?
Louise
Hej Louise! Ja, det går bra men förvara den absolut i kylen då. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegott
Kerstin
Godare om man utesluter det rivna citronskalet. Tycker det dominerar för mycket över de andra smakerna. Har gjort utan citronskal och tyckte det blev väldigt gott. Har dock en tendens att bli väldigt lös....
Öllegård
Så god. Kommer att göra den igen.
Vivi-anne
Inte god. Väldigt blaskig.
Inger
Mycket bra gratäng! Tips är att försteka lök och vitlök i en annan panna för att sedan blanda ihop med resterande ingredienser i formen!
Ricard
Mycket god gratäng! Gjorde med rotselleri istället för palsternacka. Kokade inte så länge, utan körde den längre i ugnen. Fick stå och dra sig på eftervärme.
Carl
Supergod. Bytte ut palsternackan mot kålrot och hoppade över citronen. Bytte även ut 1,5 av mjölken till grädde.
Lena