Fiskgryta med tomat och dill
Fiskgryta med potatis ikväll? Denna enkla gryta med fisk värmer gott i magen. Fisken som omges av den gräddiga grytan med purjolök, tomater och dill serverar du med lite pressad potatis för matighetens skull.
Ingredienser
4 portioner
600 g hoki eller torsk
1 liten purjolök
4 tomater
1 msk smör eller margarin
2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl grädde
salt och peppar
1/2 dl skuren dill
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra! Borde även passa mina kräsna barnbarn
Monica
2016-10-31Jättegod gryta som påminnner lite om fisksoppa. Kan med fördel serveras med ris istället för potatis. Dropp gärna tomaterna med. Ha lite hackad gräslök samt knaperstekt bacon som topping :D
Kristian
2010-10-12