Sej under citron- och chutneytäcke

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Sej under citron- och chutneytäcke

Överraska din familj med en ny fiskrätt bestående av sej som tillagas under ett smarrigt citron- och chutneytäcke. Ge din fisklåda lite extra hetta med lite chiliflakes innan den gratineras i ugn. Servera med nykokt pressad potatis eller couscous.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Sej under citron- och chutneytäcke

Ingredienser

4 portioner
400 - 500 g  sejfilé (eller annan vit fisk)
150 g  rökt skinka i bit
1/2 tsk  salt
100 g  fryst, tinad mango i tärningar
1 dl  mango chutney
finrivet skal av 1 1/2   citron
4 msk  olivolja
2 krm  chiliflakes (red hot chilipepper flakes)
1 dl  riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 40 g)

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: bjud med ris, potatis eller quinoa i stället för couscous.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Supergott tyckte hela familjen! Kul m nya smaker till fisk, kommer garanterat att lagas fler gånger!

Åsa

2009-03-06

Va lite skeptisk till receptets ingredienser, och med all rätt, smakade inget vidare. Men alltid kul att testan nya recept.

Theresé

2009-03-02

Testa liknande recept

Färsk hummer med fruktig sås
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het salsa på jordgubbe och nektarin
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kassler med potatisklyftor och grillade grönsaker
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med mango chutney och ris
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklad mango med jalapeño
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het mangosalsa
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga