Stifado (kryddig grekisk gryta)
.jpg)
Mustiga och kryddiga smaker i denna delikata grekiska gryta. Stifado innehåller grytbitar av nöt, lök, vitlök, tomater, lagerblad, kanelstång, nejlika och syltlök. Servera gärna grytan med ugnsrostad eller kokt potatis.
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
800 g högrev
1 msk rapsolja
500 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
3 tsk torkad oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
2 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt
svartpeppar
Till servering
potatis
haricots verts (bönor)
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein43 g
Kommentarer
34 stJättegott ! Jag la till paprika i bitar mot slutet , när jag la i syltlöken .Dessutom tog jag chili, för mer hetta.
Filippa
Spännande rätt. Gott, väldigt goda smaker (kanel, lagerblad och nejlika). Tog Malbec vin istället för vinäger. Gärna lite mer salt och pressa i vitlök som smak höjare på slutet
Gunnar
Vansinnigt god! Följde tips här och dubblade socker, kanelstång och vinäger. Är inte så förtjust i syltlök så det hoppar vi nog nästa gång. Våran 1-åring älskade grytan!
Moa