Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Gör så här
01:30:00
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi10784 KJ / 2569 kCal
Fett71 g
Salt6 g
Kolhydrater391 g
Protein68 g
Kommentarer
Väldigt bra brödrecept! Lät det stå inne lite längre (typ 25 minuter) och det blev perfekt. Skulle gissa på att den försiktiga blandningen har att göra med att man inte vill ”knåda” degen i ett recept av den här karaktären på grund av att glutenutveckling kan förändra konsistensen negativt
Johan
2025-06-22Jag har bakat detta flertal gånger, mycket gott. En mycket mättande brödlimpa.
Sten
2025-06-22Gräddningstiden bör ökas till 2 timmar. Alternativt använd termometer. 1, 5 tim räcker inte!
Daniel
2025-06-20