Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta, eller Boeuf Bourguignon, är en fransk och mustig köttgryta med smak av bland annat rödvin, vitlök, syltlök, bacon, champinjoner och franska kryddor.
 Ett recept från: 
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
6 portioner
1 kg grytbitar av nöt
ca 2 - 3 msk smör (till stekning)
 salt
 nymalen peppar
1 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
1/2 dl balsamvinäger
2 dl kalvbuljong (vatten + fond)
3 3/4 dl rödvin eller motsvarande mängd matlagningsvin
2  paket  bacon (à 140 g)
200 g champinjoner
2  vitlöksklyftor
1  burk syltlök (à 275 g)
ca 1 msk smör (till stekning)
Bouquet garni
1 - 2  timjankvistar
1 - 2  persiljekvistar
2  lagerblad
1  bit morot
 steksnöre
Till servering
 kokt potatis
ev 1/2 - 1 dl grovhackad persilja
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 625 kCal
Fett30.3 g
Salt3 g
Kolhydrater37.3 g
Protein47.9 g
Kommentarer
154 stSeriöst en av de godaste och enklaste grytorna av denna sort man kan göra. Skippa "buketten" om du vill - lägg i en bit morot om du har, annars skit i den. Kör i lite torkad timjan och fryst persilja så blir det ändå fantastiskt gott! Tips är att fräsa på både kött och bacon/sidfläsk utan att fega 😊
Johan
Supergod! Rekommenderas
Anna
Hur många portioner blir det av receptet?
Liselott