Matjessilltårta

Betyg 4.5 av 5.80 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Matjessilltårta

En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.

Matjessilltårta

Ingredienser

12 bitar

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

3 gelatinblad
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 rödlök
250 g kvarg (10%)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 krm malen svartpeppar

Garnering

1 dl finskuren gräslök

Gör så här

00:15:00
00:05:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Mycket god, tog dubbelt så mycket spad för att få lite mer smak :)

    Johan

  • Går det att frysa tårtan, om det blir ngt kvar vill säga….😊 //Kim

    Kim

    Hej Kim! Den kommer tyvärr inte vara toppenkul när den tinats. Men en smarrig lunch dagen efter passar den bra till;) Glad midsommar! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Vad kan jag änvända i stället för gelatin? Äter inte malda grisen?

    Josephine

    Hej Josephine! Då kan du använda tex agar agar. Hälsningar Redaktionen

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi962 KJ / 230 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater13 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Silltårta
    Betyg 4.2 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rund med sälta, smörgåstårta
    Betyg 3 av 5.124 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Små silltårtor i glas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sillröra med kavringssmul
    Betyg 3.1 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad