Gari (inlagd ingefära)
.jpg)
Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger). Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
.jpg)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi254 KJ / 61 kCal
Fett0.4 g
Salt0.94 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g
Kommentarer
40 stMängden socker är lite för stor. 1:1 Risvinäger:Socker blir för sött. Testa 3:2 eller 2:1.
Elliott
När jag tittar på näringsvärde då står inte socker med alls och på receptet står socker ? Hur går det ihop ?
Maria
Tips: Häll inte bort vattnet som ingefäran varit i utan blanda med valfri mängd socker, häll upp på flaska och ta som ingefär-shot.
Erik
Så gott! Om man inte har mandolin eller är skicklig med kniven, så kan man istället använda potatisskalare eller en osthyvel.
Frida
Jag har aldrig tidigare smakat gari. Har nu gjort en sats efter detta recept som fullkomligt nockade mig. Så gott!
Birgitta
Kan numera inte tänka mig en grönsallad utan någon matsked strimlad gari och lite spad.
Lars-göran
Bättre än den köpta.
Åsa
Supergod ! Har gjort den flera gånger.
Kerstin
Har gjort denna gari tidigare - köpte nu risvinäger Blue Dragon alldeles för stark .
Mariann
Det här har kommit att bli ett av mina favoritrecept. Mycket godare än köpt gari! 5 stjärnor!
Annamaria