Rosendals morotstårta

Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Ingredienser
10 portioner
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
200 g smör
pressad juice och rivet skal från 1 citron
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
35 stHej ! Hur blir denna om man fryser in den för att tina upp den och servera vid senare tillfälle ?
Gudrun
Hej Gudrun! Kakan går bra att frysa. Gör bara glasyren när kakan ska serveras. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan jag använda receptet även om jag skulle vilja göra muffins istället?
Amelie
Hej Amelie! Det går säkert! Minska bara tiden lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Godaste mjuka kakan! Speciellt toppingen som gör att den inte blir så söt och jolmig som många andra recept
Caroline
Mycket god!
Gun-britt
Toppen ☺️🙏💖
Ann-sofie
Bästa Morotstårtan ever❣️❣️❣️❣️❣️ (Fast jag hoppa muskot, citron och nötter) 🌟🌟🌟🌟🌟 Else
Else
Bra
Gun
Bästa kakan alla kategorier!
Caroline
Bästa receptet! Jag tog lite mer morötter, ca 200 g.
Rebecca
Mycket god tårta! Jag bakade in en form 24 cm diameter i 55 minuter och den blev perfekt!👍
Elena