Chokladkaféets kladdkaka

Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt! Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Ingredienser
12 bitar
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Glasyr
2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör
Hallonsås
250 g hallon (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 msk konc apelsinjuice
Gör så här
00:30:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1717 KJ / 410 kCal
Kommentarer
44 stGår det att bjuda på kakan dagen efter? Alltså att den får stå i kylskåpet över natten? Eller kan man frysa den? Och sedan värma den i ugnen?
Sarah
Hej Sarah! Det går finfint att göra den dagen innan och förvara den i kylen. Ta fram den en stund innan så att glasyren inte är kylskåps kall. Värma i ugnen går inte då kommer glasyren smälta ut. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergod. Körde en halv sats på glasyren, det räckte!
Julia
Jätte god kaka! Jag dubblade receptet och körde den i ugnen cirka 25-30 min- satte den sedan i kylen när den hade svalnat så att den fick stelna. Den blev drömgod dagen efter när både kakan & glasyren hade stelnat. Jag skippade dock hallonsåsen & serverade med vispad grädde istället
Jenny
Blev bra och kletig kaka. Kan tipsa att inte mixa smeten för mycket när du lägger till bakpulver. Om du mixar för mycket blir smeten för tung och reser sig inte. Jag tog även och brödade formen men cocosflingor. Blev väldigt gott
Emelie
Bakade kakan efter receptet första gången och kakan blev torr, inte ett dugg kladdig. Vet att det kan variera beroende på ugn. (Jag bakade av kakan i luftvärme ugn) Andra gången jag bakade kakan tog jag 2msk mindre mjöl och tillsatte 1 krm salt och gräddade kakan i 13min (luftvärme ugn) ställde in kakan i frysen ca 10min så den slutade efterbaka sig. Då fick jag en kaka som var kladdig i mitten. Mustig chokladsmak, super god glasyr och med hallonsåsen till säger bara mums… men mäktig.
Eva
Vi gjorde bara kakan utan glasyr och sås. Underbart fyllig chokladsmak. Men min form är 25cm i diameter så det blev ganska mycket passning i ugnen. 18min blev bra.
Emelie
Inget bra recept, på något vis. Torr och inte i närheten av att vara en kladdkaka. Körde 20min i ugnen. Jättebesviken. Kunde inte räddas upp av grädde, glass och hallon.
Elenore
Hej Elenore! Vad tråkigt att höra! Testa gärna kladdkaka med receptID 722982, det är en favorit hos många! Hälsningar Elina
ICA-köket
Mums!Den va gulvit god😋. Jag rekommenderar att göra denna kaka🤙🤟
Kim
Den här kakan var den bästa🗣
Kim
God, men eftersom bakpulver gör att kakan förlorar en del av "kladdigheten" så gräddade jag den i bara en kvart, till skillnad från 30 minuter som det står att man bör göra, ändå blev kakan ganska torr. Om jag hade gräddat den i 30 minuter så hade den inte blivit ätbar.
Saranda