Recept: Coleslaw
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 45 min

Coleslaw

Betyg
603 röster

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999.

Ingredienser

  • 7 dl finstrimlad vitkål
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar

Så här gör du

  1. Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
  2. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
  3. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
  4. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.