Saftiga kardemummabullar

Hembakade kardemummabullar är nog det godaste som finns. De saftiga bullarna fylls med med en fyllning på smör, socker och mortlad kardemumma. Kardemummasnurrorna gräddas sedan gyllenbruna och som bekant är de godast nybakta!

Ingredienser
ca 20 st
Deg
480 g vetemjöl (480 g motsvarar ca 8 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 msk mortlad kardemumma
25 g jäst
100 g rumsvarmt smör
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk mortlad kardemumma
1/2 krm salt
Till pensling
1 uppvisapat ägg
1 msk mortlad kardemumma
1 1/2 msk strösocker
Gör så här
00:03:00
00:10:00
00:10:00
01:00:00
01:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stFel på mängden mjöl. Stenhård deg. Justera ert recept, annars plocka bort det då nuvarande recept ger oätliga bullar
Stefan
Hej Stefan! Ja, du har helt rätt, vi har nu minskat mjölet och ber om ursäkt för vår miss! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det här receptet var ju sådär. Degen blev helt hård, alldeles för mycket mjöl. Dessutom undrar jag vad som hände med steget ”deg”. Vilken degvätska?
Emmy
Hej Emmy! Degvätskan är lika med mjölken. Så den kan vara kall när du blandar allt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Fyllningen rann ut på plåten under gräddningen…
Engla