Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
4
Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Vindoftande medelhavsinspirerad tagliatelle med räkor och dill. Parmesanost, avokado och fänkål ger ett annorlunda inslag. Utsökt rätt som i all enkelhet blir fulländad genom smakfulla råvaror.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
400 g  tagliatelle
1   purjolök
1   liten fänkål
1 - 1 1/2 msk  olja
1   knippe dill
2   avokador
100 g  parmesan
1 dl  vitt vin
ca 300 g  skalade räkor (räkor i lake eller frysta)
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta (kan innehålla ägg).
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Blev bjuden på detta av en väninna. Gott! Har själv gjort det en gång, utan fänkål, men kände att den behövs för att "bryta" smaken.

Kerstin

2009-05-11

Det här var inte alls gott. Varm avocado smakade INTE bra och passade inte alls in med de andra smakerna. Väldigt mystisk rätt.

Camilla

2009-04-13

Näringsinnehåll?

Katarina

2007-12-30

Testa liknande recept

Räklinguine med fänkål, vitlök och alger
Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönpasta med fänkål och räkor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursfond
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ragu på sidfläsk och fänkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis med fetaost, fänkål och räkor
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga