Vindoftande tagliatelle med räkor och dill
Vindoftande medelhavsinspirerad tagliatelle med räkor och dill. Parmesanost, avokado och fänkål ger ett annorlunda inslag. Utsökt rätt som i all enkelhet blir fulländad genom smakfulla råvaror.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
4 portioner
400 g tagliatelle
1 purjolök
1 liten fänkål
1 - 1 1/2 msk olja
1 knippe dill
2 avokador
100 g parmesan
1 dl vitt vin
ca 300 g skalade räkor (räkor i lake eller frysta)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta (kan innehålla ägg).
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev bjuden på detta av en väninna. Gott! Har själv gjort det en gång, utan fänkål, men kände att den behövs för att "bryta" smaken.
Kerstin
2009-05-11Det här var inte alls gott. Varm avocado smakade INTE bra och passade inte alls in med de andra smakerna. Väldigt mystisk rätt.
Camilla
2009-04-13Näringsinnehåll?
Katarina
2007-12-30