Vegogryta med kokosmjölk

En mättande och värmande vegogryta med potatis och stora vita bönor som bas. Tomat och kokosmjölk ger en sötsyrlig upplevelse i munnen. Sugen på mer indiska smaktoner? Tillsätt ett par matskedar mango chutney och rejält med färskriven ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g fast potatis
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
2 tsk malen spiskummin
2 msk rapsolja
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
100 g strimlad grönkål
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
00:03:00
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4033 KJ / 968 kCal
Fett39 g
Salt3.93 g
Kolhydrater122 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stAlldeles för lite smak för mig…. Och då är jag ändå en stor fan av spiskummin
Ingrid
Jättegott. Kade till äpplechutney med chili och lite riven ingefära. Veggo kan bli gott det med.
Christer