Recept: Västerbottenskex med dijon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Västerbottenskex med dijon

29 röster

Suveräna munsbitar med topping av till exempel pepparrotssås och rökt renstek. Västerbottenkexen bakas i ugnen och har smak av dijonsenap och den smakrika osten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006.

Ingredienser

15 st

Västerbottenkex

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl riven Västerbottensost + extra till topping
  • 1 1/2 tsk dijonsenap

Topping

  • ev pepparrotsvisp
  • ev rökt renstek
  • ev timjan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Västerbottenkex: Lägg vetemjöl, smör, riven Västerbottensost och dijonsenap i en matberedare. Mixa till en smidig deg.
  3. Gör en avlång rulle av degen, plasta in den och låt ligga kallt ca 30 minuter.
  4. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
  5. Toppa varje kex med riven Västerbottensost och baka i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Topping: Lägg ev på 1 klick pepparrotsvisp, 1 liten skiva rökt renstek och timjan.